• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Známe je už kompletné zloženie Eurovia SBL All Star Game 2017/2018. Hlavným trénerom tímu Radoslava Rančíka sa stal Teo Hojč, asistovať mu bude dvojica Miljan Čurovič a Peter Ivanovič.

Slovinský kormidelník je tretí rok súčasťou slovenských paluboviek ako tréner Levických Patriotov. Tridsaťšesťročný Hojč opäť postavil tím z Tekova na nohy a druhú sezónu patrí so svojimi zverencami k príjemným prekvapeniam Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Svojou prácou si vyslúžil post asistenta trénera pri mužskej reprezentácii, pre zdravotné problémy však vtedy musel ponuku odmietnuť. Levičania bojujú pod jeho vedením o čelo tabuľky, po 17. kole im patrí tretie miesto. „Cítim sa šťastný a hrdý, že si ma vybrali ako hlavného trénera Rančíkovho tímu. Mám veľký rešpekt voči Radovej kariére, jeho zápalu a nadšeniu pre hru. Mal oveľa lepších trénerov v kariére ako som ja, z tohto pohľadu mám teda extra motiváciu, že povediem jeho tím a on bude kapitánom. Som si istý, že All Star zápas bude vzrušujúcim podujatím pre fanúšikov a pre hráčov možnosť, ako si užiť trochu zábavy spojenej s basketbalom,“ vyhlásil Hojč.

Na lavičke bude spolu s ním aj kouč KB Košice Miljan Čurovič. Štyridsaťštyriročný srbský tréner pôsobil na Slovensku najskôr ako hráč, štvrtú sezónu je tu však aj v pozícii trénera. S Komárnom vybojoval v roku 2015 majstrovský titul, o rok neskôr sa mu podarilo aj s basketbalistami Prievidze. Počas leta sa presunul z Hornej Nitry do metropoly východu. „Býci“ s ním aktuálne ťahajú víťaznú šnúru, osem výhier v rade ich posunulo už na druhé miesto v tabuľke.

Trénerskú trojicu doplní Peter Ivanovič z VŠEMvs Karlovka Bratislava. Aj on začínal s basketbalom najskôr ako hráč, potom presedlal na trénerský koníček. V rámci bratislavského klubu si prešiel mládežníckymi kategóriami až sa postupne dostal medzi mužov. Medzi nimi začínal ako asistent Milana Černického, druhú sezónu je však už z neho hlavný tréner družstva. „Vážim si nomináciu na All Star zápas do Rančíkovho tímu. Teším sa na stretnutie s trénermi, hráči a tiež celkovo na atmosféru podujatia,“ povedal nám Ivanovič.

 

Zloženie tímov Eurovia SBL All Star Game:

Tím Rančík – Boban Tomič (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Žarko Djurič (BK Levickí Patrioti), Igor Marič (KB Košice), Miles Bowman (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Róbert Rožánek (PP & TV Raj Žilina), Grant Sitton (BC Prievidza), Michel-Ofik Nzege (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves), Dávid Abrhám (VŠEMvs Karlovka Bratislava), Nemanja Barač (BK Inter Bratislava)

realizčný tím: Teo Hojč – hlavný tréner, Miljan Čurovič a Peter Ivanovič – asistenti trénera

 

Tím Sedmák – Aleksandar Vlahovič (BK Inter Bratislava), Milan Žiak (BK Levickí Patrioti), Saša Avramovič (Iskra Svit), Dalibor Hlivák (VŠEMvs Karlovka Bratislava), Brandon Holcomb (PP & TV Raj Žilina), Ryan Martin (BC Prievidza), Adam Antoni (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves), Marcus Tyus (MBK Handlová), Svetozar Stamenkovič (KB Košice)

realizačný tím: Oliver Vidin – hlavný tréner, Michal Madzin a Ryan Pannone – asistenti trénera

 

Eurovia SBL All Star Game je na programe v sobotu 16. decembra o 18.00 h v bratislavskej Hant aréne, vstupenky si môžete zakúpiť v sieti predpredaj.sk.

Foto: Lukáš Droppan