• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jeho príchod vzbudil v lete pozornosť medzi basketbalovou verejnosťou. Andrej Mangold mal byť oporou MBK Handlová, o to väčšie prekvapenie nastalo, keď sa náhle rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru. Spod deravých košov sa napokon presunul pred kamery, v rodnom Nemecku si bude hľadať nevestu.

Reprezentačné skúsenosti, vynikajúce resumé z nemeckej najvyššej súťaže predurčovali Mangolda k tomu, aby sa zaradil k najsledovanejším hráčom Slovenskej basketbalovej ligy. V drese Handlovej však neodohral ani sekundu, koncom augusta totiž prišla nečakaná správa o konci hráčskej kariéry. „Z osobných dôvodov musím odstúpiť od zmluvy s MBK Handlová. Už počas mojej rekonvalescencie po zranení som hľadal riešenia ako ďalej a rozmýšľal som, čo bude nasledovať po kariére. Bol som veľmi vďačný klubu MBK Handlová za to, že aj napriek zraneniu, verila v moje schopnosti. Napokon život všetko zmenil a v posledných dňoch som dostal ponuku v inom odvetví ako v basketbale. Vzhľadom na moju budúcnosť si ju nemôžem dovoliť odmietnuť,“ vyjadril sa vtedy samotný hráč pre klubový web.

Prednedávnom vyplávala na povrch ponuka, na ktorú sa rozhodol Mangold prikývnuť. Na jednej z najsledovanejších nemeckých staníc – RTL, bude tvárou deviatej série „The Bachelor“. Americký formát s prvkami zoznamky a reality šou vznikol v roku 2002, od tej doby sa v USA odvysielalo 22 sérií. Úspešný nápad sa stal celosvetovo známym, „The Bachelor“ sa s rôznymi obmenami odvysielal v ďalších 24 krajinách. Formát bežal aj na slovenských obrazovkách pod názvom „Nevesta pre milionára“. Ústrednou postavou bol český podnikateľ Jan Novotný.

Princíp šou je jednoduchý, ústrednou postavou je nezadaný muž (respektíve žena), ktorý si hľadá svoju nastávajúcu. Šou sa odohráva na atraktívnych a exotických miestach, nechýbajú tradičné intrigy, ktoré pridávajú jednotlivým dielom „šťavu“. Všetko napokon vrcholí veľkolepým finále, v ktorom „The Bachelor“ žiada svoju vysnenú kandidátku o ruku.

Podobná výzva čaká tentoraz na 31-ročného basketbalistu, o jeho srdce sa bude biť dvadsiatka žien v Mexiku. Jeho posledný vzťah skončil na začiatku roku 2018, teraz si bude hľadať lásku na celý život pred zrakmi nemeckého národa. „Ak máte šancu niekoho spoznať mimo každodenného života a bez akýkoľvek vedľajších vplyvov, tak je vo vzrušujúce. Ako basketbalový profesionál som bol stredobodom pozornosti, ale nepotrebujem svetlá reflektorov. Dôležité pre mňa je, aby som ostatným robil radosť,“ vyjadril sa Mangold pre oficiálnu stránku televízie.

Basketbalu sa venuje od svojich piatich rokov, ale v poslednom čase sa stal známy aj vďaka svojim podnikateľským aktivitám. Značku „Das Kaugummi“ možno zazrieť v nemeckých, ale aj v európskych supermarketoch už dlhšiu dobu. Práve úspech s týmto produktom mu otvoril cestu do sveta poistenia a financií. „Dúfam, že si nájdem ženu a budem s ňou nejaký ten čas. Som zvedavý, aké to bude. Teším sa na to, bude to dobrodružstvo a vzrušujúca cesta. Vášeň nie je nevyhnutná, ale dôležité je porozumenie. To si však myslím, že je vo vzťahu normálna vec – podporovať jeden druhého. Očakávam, že bude dobre vyzerať a peknú tvár. Pozornosť budem venovať jej očiam, postave a tomu, aby bola priateľská. Podobne ako ja, mala by byť verná a dobrodružná,“ uviedol bývalý basketbalista.

Pod deravými košmi sa už síce ako profesionál neobjaví, ale počas leta si úspešne počínal v 3x3 basketbale. Aj napriek predčasnému koncu, sa však Mangold neustále drží v kondícii: „Stále sa udržiavam vo forme, keď niekam idem, tak si hľadám telocvične, kde by som si mohol zahrať. Po konci relácie sa plánujem profesionálne podnikať v basketbalovom odvetví. Kolegovia z basketbalu ma podporovali v tomto.“

Jeho počínanie môžete sledovať na RTL už od stredy 2. januára.

Foto: sportbuzzer.de