• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Organizátor Eurovia Slovenského pohára BK Inter Bratislava postúpil bez väčších problémov do semifinále, v úvodnom piatkovom štvrťfinálovom stretnutí zdolal v rámci bratislavského derby MŠK Iskra Petržalku 106:51. 

Basketbalisti Petržalky vstúpili do stretnutia s veľkou chuťou a nasadením, v úvodných minútach dokonca viedli nad svojim slávnejším mestským rivalom. Vlahovič zaznamenal až po štyroch minútach prvé body domácich, ale od tohto momentu začali "žlto-čierni" dominovať. Interu pomohlo preskupenie síl a zapojenie lavičky, v priebehu niečo vyše dvoch minút otočili z 2:7 na 14:7. Hráči Iskry zapojili do zápasu všetky sily, po prvej štvrtine napokon prehrávali len rozdielom siedmich bodov - 15:22. Druhú 10-minútovku však už režíroval domáci celok, v obrane zvýšil obrátky a súpera prinútil k častým chybám. Začala sa čoraz viac prejavovať aj herná kvalita, Inter napokon prestrieľal v tejto časti zápasu Petržalku 38:11. Po prestávke si už zverenci trénera Olivera Vidina skúsene kontrolovali dianie na palubovke, svoj náskok nad Petržalkou aj naďalej zveľaďovali. Záverečná štvrtina sa dohrávala v pokojnom tempe, Inter triumfoval v štvrťfinálovom stretnutí nad Petržalkou 106:51.

BK Inter Bratislava - MŠK Iskra Petržalka 106:51 (22:15, 38:11, 23:13, 23:12)

Inter: Rančík 17, Vlahovič 11, Mrviš 6, Bílik a Nuhanovič po 2 (Ondruš 18, Radukič 15, Kinney 14, Hoferica 9, Kozlík 8, Páleník 4)

Petržalka: Škrobánek 13, Homola 12, Ciho 6, Kráľ 5, Renert 2 (Grác a Ješko po 4, Berček 3, Strécky 2, Cachovan, Lacina, Ogurčák a Tibenský 0)

TH: 12/11 - 13/7, Fauly: 18 - 14, Trojky: 13 - 6, Rozhodovali: Ženiš, Lamoš, Donovalová

Povedali po zápase:

Oliver Vidin (tréner Interu): "Tento zápas bol skôr pre nás taký tréningový zápas. Zapojili sme všetkých hráčov, s priemernou minutážou. Najviac času a priestoru som v tomto zápase venoval mladému juniorovi Ondrušovi. On sa za to odvďačil svojim 18-bodovým výkonom, hlavne v hodnote plus-mínus mal + 40. Predviedol dobrý výkon, ako i všetci ostatní chalani. Hlavné je, že sme po tomto zápase zdraví a už sa pripravujeme na zajtrajšie stretnutie proti Leviciam alebo Komárnu."

Salih Nuhanovič (hráč Interu): "Vedeli sme, že nepríde sem súper s cieľom vzdať sa. Začali sme veľmi zle, nevedeli sme sa dostať do rytmu v útoku. Potom sme sa však konečne prebudili a začali sme hrať dobre v útoku. Nedovolili sme hrať ich hru, tvrdo sme pressovali a dobre sa hýbali po ihrisku. To bolo našou hlavnou úlohou, hrať dobre v obrane a vyhrať čo najvyšším rozdielom."

Marián Berček (tréner Petržalky): "Bolo vidieť jasný rozdiel medzi najvyššou súťažou a prvou ligou. Inter so svojimi legionármi a kvalitnými slovenskými hráčmi jasne ukázal, to čo sme vedeli všetci dopredu, že bude dominantní v tomto stretnutí. Z našej strany nás teší, že sme predviedli zopár pekných akcií. Úvod stretnutia nám vyšiel, boli sme motivovaní. Chceli sme Interu niečo ukázať. Možno to bola prvá 10-minútovka, na viac už sily v danom momente neboli. Nevyvarovali sme sa tých chýb, ktoré sme chceli. Inter si na nás zgustol svojim pressingom. Potešilo to, že sme dali viac bodov ako Nitra."

Tomáš Homola (hráč Petržalky): "Do tohto zápasu sme vstupovali s tým, že chceme uhrať dobrý výsledok. Vedeli sme, že hráme proti kvalitnému súperovi. Na začiatku sme začali trochu agresívnejšie, ale nakoniec sa prejavila Interu, keď nás preskákali pod košom. V tomto zápase sa odzrkadlilo, že sú profesionáli. Oni natrénujú za týždeň toľko, čo my za mesiac. To sa odzrkadlilo aj v zápase."

Foto: Vladimír Dorňák