• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V tejto sezóne sme si pre našich výborných fanúšikov pripravili niekoľko vylepšení zápasového programu. Najvýraznejšou a najkrajšou sú BC Ladies, ktoré sa starajú o atmosféru v Niké aréne najmä počas oddychových časov a prestávok.

Naše dievčatá budete môcť vidieť naživo už v stredu o 18:00 počas derby s Handlovou, na ktoré si pripravili aj predzápasové prekvapenie. Ešte predtým sme však vyspovedali jednu z členiek Niku, ktorá nám odpovedala na všetky dôležité otázky súvisiace s BC Ladies.

- Pre fanúšikov previdzského basketbalu ste v tejto sezóne novými tvárami. Mohla by si nám prezradť, kto sú BC Ladies?

"Sme skupina 14 dievčat vo veku od 16 do 20 rokov. Vďaka celoslovenským a celosvetovým súťažiam, na ktorých sme sa zúčastňovali počas tancovania v iných tanečných skupinách, sa dá povedať, že sme veľmi skúsené tanečnice. Každá sa venujeme tancu v oblastiach jazzu, baletu, latina a moderných tancov minimálne 5 rokov."

- Ako vznikla myšlienka založiť BC Ladies?

"Boli sme oslovené vedením klubu, či by sme nemali záujem založiť skupinu oficiálnych cheerleaderiek BC Prievidza. Nad touto príležitosťou sme však nepotrebovali veľa premýšľať. Tancovať pred takým množstvom ľudí na najobľúbenejšom športe v Prievidzi je obrovská výzva a skúsenosť. Taktiež je to šanca, ako sa dostať do povedomia ľudí, čo môže v budúcnosti priniesť ďalšie možnosti realizácie."

- Ako často a kde trénujete?

"Partner klubu fitness centrum Gou Gym nám umožnil používať ich sálu so zrkadlom. Trénujeme tam 2-3 hodiny jeden alebo dvakrát týždenne. Keďže má každá z nás tréningy aj mimo BC Ladies, moc času na spoločné trénovanie nepotrebujeme. Kvôli štúdiu tiež nie sme všetky v Prievidzi počas celého týždňa. Už sa nám však stalo, že sa tréning, kvôli nedostatku času, natiahol na 6 hodín, ale dúfam, že sa to už nebude opakovať :)"

- Počas zápasov vystupujete s množstvom rôznych choreografií. Kto má na starosti ich tvorbu?

"Choreografie väčšinou vytvára jedna z nás, ale navzájom sa dopĺňame a pomáhame si. Medzi sebou sa už dlho poznáme, takže vieme využiť individuálne kvality na maximum, preto si niektoré časti choreografií rozdeľujeme."

- Hráči, predtým ako vybehnú na palubovku, majú v útrobách Niké arény krátku motivačnú reč a pokrik. Čo robíte predtým ako vstúpite na palubovku vy?

"Áno, hráčov v zákulisí stretávame tiež, avšak my sme v hale už dve hodiny pred zápasom, teda ešte skôr ako oni. Tento čas využívame na precvičenie postavení a nových choreografií. Potom sa ideme obliecť, namaľovať a rozcvičiť. Samozrejme, aj my máme pokrik, ale ten prezradíme iba ďalším BC Ladies."

- Aké je to vystupovať pred fanúšikmi v Niké aréne?

"Jedným slovom – neskutočné. Aj keď máme každá už množstvo skúseností, pred prvým vystúpením na basketbale sme mali veľký rešpekt. Nevedeli sme ako nás ľudia príjmu a či sa im bude páčiť to, čo robíme. Fanúšikovia Prievidze však majú veľké srdce, a preto je aj atmosféra neopísateľná, takže sa nám tancuje veľmi dobre, každý jeden moment si užívame a na zápasy chodíme vystupovať s radosťou."

- Ste známe aj svojou aktivitou na sociálnych sieťach. Kde vás môžu nájsť fanúšikovia, ktorí sa k BC - Ladies ešte nedostali?

"Áno, samozrejme máme aj Instagram aj Facebook. Takže, keby nás niekto hľadal, nájde nás na oboch sociálnych sieťach pod názvom ,, BC Ladies“."

- Naznačila si, že by sa váš pokrik mohli naučiť ďalšie BC Ladies. Znamená to teda možnosť rozšírenia vašich radov? Čo musí spĺňať prípadná záujemkyňa?

"Určite tu taká možnosť je. Momentálne je nás dosť, ale niektoré BC Ladies budú čoskoro odchádzať na vysoké školy, čo vytvorí priestor pre ďalšie dievčatá. Ešte nevieme, akou formou budeme dievčatá vyberať, ale budúca BC Lady, bude určite musieť mať skúsenosti s baletom, jazzom, latinom a dancehallom na profesionálnejšej úrovni, aby sme ju nemuseli učiť základy tanca, ale už len hotové choreografie. Tak isto by mala byť približne v našom veku a rozumieť si s ostatnými, čo znamená, že jej nesmie chýbať zmysel pre humor a úsmev. Jednoducho byť BEAUTIFUL and CRAZY."

Zdroj: pdbasket.com, Foto: Vladimír Králik