Vytlačiť
Kategória: Extra

Kapitáni Eurovia SBL All Star Game 2017/2018 postupne finalizujú svoje súpisky. Poslednými voľbami hráča Košíc Petra Sedmáka sa stal krídelník BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Adam Antoni a pivot BC Prievidza Ryan Martin.

Slovenskú enklávu v tíme „Sedma“ rozšíri tiež 22-ročný odchovanec Spišskej Novej Vsi Adam Antoni. „Chcel som mať v tíme čo najviac Slovákov. Adama poznám od leta, keď som ho videl na 3x3 basketbale. Videl som, čo dokáže na smečiarskych súťažiach. Tiež je to jeden z ťahúňov Spišskej Novej Vsi,“ povedal hráč Košíc k predposlednej voľbe do svojho tímu. Antoni si užíva aktuálne najlepšiu sezónu v Eurovia SBL, ktorú však trochu zbrzdilo zranenie. Ako člen základnej zostavy trénera Ericha Korfantu odohral zatiaľ desať stretnutí s priemerom 11,8 bodu a 4,0 doskoku. „Je to pre mňa veľká motivácia hrať pod takým kapitánom, akým je Sedmo. Mohli sme to aj vidieť v Poprade na reprezentačnom zápase proti Macedónsku. Som rád, že si ma vybral. Verím, že náš tím zdolá 'rančíkovcov' a pobavíme pri tom čo najviac divákov,“ uviedol Antoni.

Záverečnou voľbou košického pivota sa stal jeho kolega z priestoru pod košom a hráč Prievidze Ryan Martin. „Vybral som si ho kvôli tomu, lebo podáva veľmi dobré výkony. Je to dobre atleticky vybavený hráč, potreboval som na túto pozíciu takéhoto basketbalistu. V lige patrí medzi lepších hráčov,“ vyjadril sa Sedmák. Britský reprezentant patrí medzi opory prievidzského tímu, čo ukazuje aj svojimi konštantne dobrými výkonmi. Priemerne si do štatistík zapisuje 15,5 bodu, 8,0 doskoku a 2,0 asistencie. „Je to veľká pocta. Už sa nemôžem dočkať toho, ako budem reprezentovať BC Prievidza na tomto podujatí. Verím, že si to všetci užijeme,“ vyhlásil Martin.

Hráči si postupne vybrali sedmičku basketbalistov, redakcia Eurovia SBL bude mať dvoch tzv. „žolíkov“ – do každého tímu dodajú dvojicu hráčov, bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie. Konečné zostavy tímov tak budú čítať desiatku basketbalistov, ktoré si potom vyberú svojho trénera a asistenta trénera.

Aktuálne zloženie tímov Eurovia SBL All Star Game:

Tím Rančík – Boban Tomič (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Žarko Djurič (BK Levickí Patrioti), Igor Marič (KB Košice), Miles Bowman (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Róbert Rožánek (PP & TV Raj Žilina)

Tím Sedmák – Aleksandar Vlahovič (BK Inter Bratislava), Milan Žiak (BK Levickí Patrioti), Saša Avramovič (Iskra Svit), Dalibor Hlivák (VŠEMvs Karlovka Bratislava), Brandon Holcomb (PP & TV Raj Žilina), Ryan Martin (BC Prievidza), Adam Antoni (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves)

Eurovia SBL All Star Game je na programe v sobotu 16. decembra o 18.00 h v bratislavskej Hant aréne, vstupenky si môžete zakúpiť v sieti predpredaj.sk.

Foto: Lukáš Droppan