Vytlačiť
Kategória: Extra

Stredajšie 18. kolo Eurovia SBL uzatvorilo nielen prvú polovicu základnej časti, ale aj nasadenie na Final Eight turnaj Slovenského pohára. Kto zabojuje o prvú trofej sezóny v Košiciach?

Aj napriek tomu, že k uzatvoreniu prvej polovici základnej časti chýba dohrať stretnutie medzi Interom Bratislava a Iskrou Svit, tak je o všetkom podstatnom rozhodnuté. Práve „žlto-čierni“ budú na Slovenskom pohári nasadení ako najvyššie postavený tím. Víťazná séria Košíc sa premietla do druhého miesta, tretie skončili Levice.

Na štvrtom mieste je aktuálne po prvej polovici základnej časti Prievidza, ale po odohraní dohrávky s Interom ich môže ešte preskočiť Iskra Svit. Šieste miesto patrilo Komárnu a po ročnej prestávke sa opäť na Slovenskom pohári predstaví aj Karlovka. Spolu s Handlovou mali rovnaký počet bodov (23), ale pre „vysokoškolákov“ hovoril lepší rozdiel v skóre. Do Košíc napokon nepocestuje trojica Handlová, Žilina a Spišská Nová Ves.

Sedmičku tímov z Eurovia SBL doplní úspešný kvalifikant. Do záverečného kola sa už prebojoval líder prvoligovej súťaže v skupine západ – IMC Slovakia Považská Bystrica. V druhom kole vyradil z bojov BKM Lučenec. Na meno svojho súpera si zatiaľ musí počkať, počas víkendu sa mal totiž uskutočniť odvetný duel medzi Academic ŽU Žilina a MBK AŠK Slávia Trnava. Hostia však v deň stretnutia oznámili, že nepricestujú. O osude tohto duelu tak pravdepodobne rozhodne Hracia komisia SBA. Záverečné kolo kvalifikácie Slovenského pohára je na programe v januári 2018.

Final Eight turnaj Slovenského pohára je na programe 15. – 17. februára v košickej Angels Aréne. Vo štvrtok sa hrá systémom dvojičiek 1-8, 2-7, 3-6, 4-5, v piatok už len víťazi zo štvrťfinále (1/8 + 4/5, 2/7 + 3/6) a v sobotu víťazi zo semifinále. 

Foto: Vladimír Dorňák, Lukáš Droppan