Vytlačiť
Kategória: Extra

Udalosťou basketbalového víkendu bol All-star Game v bratislavskej Hant Aréne. Medzi ligovou smotánkou sa predstavila trojica z KB Košice a všetci traja urobili Býkom dobré meno. Svetozar Stamenkovič zaznamenal 14, Peter Sedmák 10 a Igor Marič 7 bodov. V prípade „Sedma“ išlo navyše o veľmi špeciálny večer, veď práve jeho meno niesol jeden z dvoch tímov.

„Trochu ma mrzí, že neprišli všetci hráči, ktorých som si vybral. Holcomb zo Žiliny by určite urobil šou a podobne tak Antoni zo Spišskej Novej Vsi. Celkovo to však bol veľmi fajn zápas,“ zhodnotil Zápas hviezd kapitán „Tímu Sedmák“, ktorého mužstvo sa napokon muselo skloniť pred výberom Radoslava Rančíka. „Radov tím išiel od úvodu za víťazstvom, zatiaľ čo my sme to brali skôr uvoľnene a chceli sme sa zabaviť. V každom prípade to bola vydarená akcia.“

Česť mať v názve tímu vlastné meno mali iba dvaja hráči a Peter Sedmák to teda prijal pochopiteľne s patričnou hrdosťou.

„Určite to bolo trochu prestížne. Som hrdý na to, že som si mohol zostaviť svoj tím a myslím si, že sme v Bratislave urobili dobrú reklamu sebe i nášmu klubu. Osobne ma teší, že Igor Marič vyhral súťaž trojkárov. Aj keď nebol v mojom tíme,“ poznamenal odchovanec basketbalu pod Tatrami, ktorý zároveň prezradil, že jeho chorvátsky spoluhráč venoval tréningu streľby spoza perimetra zvýšenú pozornosť. Koniec koncov, presnú ruku spoza oblúka predviedol aj v poslednom domácom súboji proti Komárne, v ktorom pokoril stobodovú hranicu práve úspešnou trojkou. Vykoledoval si tým povinnosť zaobstarať pohostenie do šatne. Znamená individuálny úspech z Hant Arény jeho zdupľovanie? „Uvidíme, ešte sa s ním o tom pozhovárame. Niečo by veru priniesť mohol,“ rozosmial sa P. Sedmák.

Z hlavného mesta sa vrátil domov v dobrej nálade a práve o nej bol prestížny zápas.

„Bolo výborné môcť spoznať chalanov bližšie. Hovorili sme o tom, ako sa kto cíti vo svojich kluboch, spoznali sme sa aj po inej, než basketbalovej stránke. Také veci sú príjemné a keď sa teraz stretneme v zápasoch, bude to určite osobnejšie a priateľskejšie,“ zamyslel sa pivot KB Košice.

Mimochodom, jedným z hráčov, ktorých si vybral do svojho tímu, bol aj krídelník Handlovej Marcus Tyus. A práve on sa predstaví v Angels aréne už v utorok o 20.00, kedy privítajú Býci Baníkov pod svojimi košmi.

„O vzájomnom zápase sme sa vôbec nebavili, ale musím povedať, že ma veľmi príjemne prekvapil. Pokorný chalan s výborným výskokom. Predviedol tam krásne alley-oopy a som rád, že som ho mohol práve vďaka takejto akcii spoznať bližšie,“ vyslovil sa Sedmák na adresu Tyusa.

Pred zápasom proti Handlovej panuje v tíme KB optimistická nálada, ktorú umocňujú predošlé dve tohtosezónne merania síl proti MBK. Doma vyhrali Býci 100:72, vonku 113:80.

„Zatiaľ to bolo hladké, ale medzitým zmenili systém, trénera, výborne sa ukazuje ich nová posila Tresač. Nebude to ľahké, ale doma sme silní a všetci samozrejme veríme, že strávime sviatky v pozícii tímu s desaťzápasovou víťaznou sériou. Chceme potvrdiť svoju formu a potešiť divákov,“ zdôraznil Peter Sedmák, ktorý obliekal vlani práve handlovský dres a tohto súpera preto pochopiteľne sleduje o čosi viac ako iných. Aj preto veľmi dobre postrehol víťazstvo „baníkov“ nad Žilinou v uplynulom kole, ktoré ukončilo šesťzápasovú šnúru ich prehier. „Žilina bola bez trojice zahraničných hráčov a Ondro Šoška dal 22 bodov. To asi svedčí o tom, že Žilina nebola súperom v plnej sile. Víťazstvo im určite pomohlo a nedajú nám nič zadarmo, my si však pôjdeme od začiatkom za svojim.“

Autor: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk

Foto: Lukáš Droppan