• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do novej sezóny 2018/2019 vstúpili basketbalové kluby ŠBK Handlová a MBK Handlová po dlhých rokoch so vzájomnou spoluprácou. Hlavným cieľom je podpora a výchova mladých basketbalistov v Handlovej, ktorí by mohli postupom času obliekať extraligový dres Handlovej.

O spoluprácu sa postarali tréneri jednotlivých klubov - Ján Beránek (ŠBK Handlová) a Peter Torda (MBK Handlová), ktorí sa stretli ešte pred novou sezónou. Obaja tréneri sa zhodli, že len vzájomnou spoluprácou je možné dosiahnuť, aby sa na extraligovej palubovke objavovalo čoraz viac odchovancov handlovského basketbalu. 

Tréner Peter Torda: „Po príchode do Handlovej som hneď na začiatku povedal, že som otvorený odovzdať skúsenosti, ktoré som počas svojej doterajšej kariéry nadobudol aj handlovskej mládeži, ktorá je potrebnou pre budúcnosť handlovského basketbalu. Po stretnutí s trénerom Beránekom, sme sa dohodli na vzájomnej spolupráci počas tréningov, kempov a ďalších projektov.“

Tréner Ján Beránek: „Som veľmi rád, že sa nám podarilo nájsť spoločnú reč ohľadom budúcnosti handlovského basketbalu. Podpora mesta Handlová a extraligového klubu MBK Handlová musí byť neodmysliteľnou súčasťou pri celkovom rozvoji mládežníckeho basketbalu v každom meste. Po predsezónnom rozhovore s Peťom Tordom, som začal pevne veriť, že spolupráca začne už v novej sezóne 2018/2019, čo sa aj potvrdilo. Prvé kroky, teda spoločné tréningy, máme za sebou a som presvedčený, že to je len začiatok dobrých časov basketbalu v našom meste."

Za posledný rok sa zlepšila aj podpora mesta Handlová. Ako? Odpovedá predseda ŠBK Handlová Jaroslav Daubner: „Od roku 2017 sa zlepšila finančná podpora basketbalovej mládeže zo strany mesta Handlová na úroveň 25 % z ročného rozpočtu klubu. Pre porovnanie, pred desiatimi rokmi to bolo necelých 7%. Po dlhých rokoch začína fungovať aj spolupráca s MBK Handlová. Pevne verím, že to bude mať stúpajúcu tendenciu v prospech rozvoja basketbalu v našom meste.“

Zdroj a foto: sbkhandlova.sk