• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po úspešnom premiérovom ročníku sa 16. júna o 16.00 h v Prievidzi opäť uskutoční podujatie Blaho Basket All Star Game. V Niké aréne si dá zraz slovenská špička, ktorú tentoraz obohatí viacero zaujímavých osobností.

 

 

Viac ako tisícka divákov, atraktívny basketbal so sprievodným programom a množstvo osobností na palubovke. Aj tak by sa dal charakterizovať prvý ročník podujatia Blaho Basket All Star Game. Organizačný tím na čele s trénerom a zakladateľom Blaho Basket Martinom Blahom sa preto v letnom období opäť rozhodol pripraviť priaznivcom basketbalu zaujímavú exhibíciu. „Veľmi príjemná, pozitívna a motivujúca spätná väzba od hráčov a ľudí, ktorí boli prítomní na prvom ročníku tejto akcie,“ prezradil Blaho dôvody organizovania ďalšieho ročníka podujatia, ktorý nebude len o jednom zápase, aj vďaka dobrej odozve hráčov: „Najväčším prídavkom oproti minulému roku bude zapojenie aj niekoľkých mládežníckych zápasov do celého programu, tým pádom mierne zväčšenie akcie z jedného mužského Zápasu Hviezd na 'Víkend Hviezd', počas ktorého sa v prievidzskej Niké aréne odohrá tento rok minimálne päť zápasov medzi chlapcami z celého Slovenska v rôznych vekových kategóriách. Vo všetkých kategóriách, od 'U14' až po mužov, bola veľmi pozitívna a aj rýchla reakcia na pozvánky, čo si s celým organizačným tímom veľmi vážime a ďakujeme každému jednému za to.“

V Prievidzi si dá opäť zraz takmer kompletná slovenská špička. Zo zahraničných súťaží sa v Niké aréne predstaví trio Mário Ihring, Roman Marko a Peter Sedmák. Do známej haly sa vráti aj legendárny „bad boy“ našej najvyššej súťaže Pavel Bosák. Najväčšími esami druhého ročníka bude prítomnosť bývalej hviezdy Bayernu Mníchov a Brose Bamberg Antona Gavela, respektíve mnohonásobného držiteľa ocenenia „Basketbalista roka“ Radoslava Rančíka. „Jednoducho som sa len o to slušne a úprimne pokúsil, pretože si veľmi vážim a vysoko rešpektujem ich bohaté, obdivuhodné a hlavne inšpiratívne kariéry vo svete basketbalu, no a oni súhlasili. To, prečo sa tak rozhodli, je skôr otázka na nich, ja im za to veľmi pekne a srdečne ďakujem. Pokiaľ však viem, tak svoje v tom zohrala aj odozva ich bývalých spoluhráčov z mužskej reprezentácie, ktorí sa zúčastnili na minuloročnom Blaho Basket All Star Game, čo si tiež veľmi cením,“ uviedol Blaho dotiahnutia oboch bývalých reprezentantov Slovenska.

DSC 7306 

Ako sme už naznačili vyššie, druhý ročník Blaho Basket All Star Game už nebude o jednom zápase, ale na Hornej Nitre sa počas víkendu prestrieda viacero tímov. „Víkendový program sa bude skladať z piatich zápasov. Tri z nich sa odohrajú v sobotu a dva v nedeľu. Najskôr sa v sobotu o 13.30 h odohrá zápas medzi výberom najlepších hráčov do 15 rokov z MBA Prievidza proti výberu hráčov do 14 rokov pochádzajúcich z rôznych častí Slovenska, ktorí budú súčasťou prvého turnusu letného rozvojového kempu pre mladých hráčov pod názvom 'BSProgress CAMP 2019', ktorého tvorcom je bývalý reprezentačný rozohrávač a dnes skvelý mládežnícky tréner Róbert Nuber z Košíc. Hneď po tomto zápase sa o 15.30 h predstaví opäť výber MBA Prievidza 'U15', tentoraz proti výberu hráčov do 14 rokov zloženého z ďalších vybraných hráčov z celého Slovenska, ktorí sa predstavia na druhom turnuse už spomenutého júlového kempu 'BSProgress CAMP 2019'. Celý sobotný program vyvrcholí večerným zápasom (o 18.00 h) najlepších 24-och hráčov z okresu Prievidza do 24 rokov, ktorí si prešli niekoľkými individuálnymi, skupinovými alebo tímovými tréningovými procesmi projektu BlahoBasket (BB 'Black U24' vs. BB 'White U24'). V druhom hracom dni si najskôr o 9.30 h medzi sebou zmerajú sily dva už spomenuté výbery z 'BSProgress CAMP-u 2019' (BSProgress 'Black U14' vs, BSProgress 'Orange U14'). Celý víkendový program vyvrcholí hlavným zápasom celého víkendu medzi najlepšími mužskými hráčmi pochádzajúcimi z okresu Prievidza proti výberu súčasných či bývalých reprezentantov Slovenska, ktorý je naplánovaný na 16.00 h,“ dodal na záver Blaho.

Vstupné na hlavný zápas je 4,-€, viac informácií o podujatí nájdete na blahobasket.com.

Takto to vyzeralo na prvom ročníku Blaho Basket All Star Game:

Foto: Lukáš Droppan