• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po včerajšej premiére Komárna vo FIBA Europe Cupe je dnes na rade druhý klub, v skupine M sa predstaví bronzový celok z minulej sezóny - BK Inter Bratislava.

Víťaz Slovenského poháru z minulej sezóny nikdy neskrýval najvyššie ciele, preto pochopiteľne využil možnosť štartovať v novej európskej súťaži pod hlavičkou FIBA. Aj vďaka tomu bol skladaný káder, ktorý je na slovenské pomery nadpriemerný. Veľkou skúškou si žlto-čiernu prejdú hneď na úvod, kedy sa predstavia na palubovke účastníka Final Four Eurochallenge Cupu spred dvoch rokov, tureckého Royal Hali Gaziantep. Silu tureckej ligy ukazujú už niekoľko rokov tímy v Eurolige, ale celky z Bosporu ukaujú silu aj v ostatných európskych súťažiach. Od Gaziantepu možno očakávať postup zo skupiny, tajným snom vedenia klubu je zopakovanie tretieho miesta zo sezóny 2013/14, čo bola pre klub zatiaľ jediná možnosť zmerať si sily v basketbalovej Európe. V domácej súťaži to v minulej sezóne nevyšlo, klub ostal pred bránami play off, ale tento fakt by radi zmenili. Gaziantepu patrí po štyroch odohratých kolách siedma priečka v tabuľke s bilanciou 2-2. Treba dodať, že prehry prišli s top tímami.

Kľúčovou postavou a hnacím motorom Gaziantepu v úvode sezóny je Jawad Williams, ktorý má mimo iného skúsenosti z Eurocupu, ale hlavne z troch sezón v Clevelande Cavaliers. Do sezóny vykročil s priemerom 16.3 bodu a 7.0 doskoku na zápas. Pozor si bude treba dať aj na ďalšieho hráča, ktorý okúsil najlepšiu basketbalovú súťaž na svete, rozohrávača kanadskej reprezentácie Andrewa Rautinsa. Veľmi dobrý vstup do sezóny zažíva skúsený Altan Erol a hroziť spolu s Williamsom bude aj Anthony King. "Je to tím z Turecka, ktorý patrí momentálne do jednej z top líg v Európe. Zatiaľ hrajú v tureckej lige dobre, preto očakávam ťažký zápas na inom leveli, ako sme zvyknutí hrávať. Nemáme sa čoho báť, musíme hrať na 100% a uvidíme ako to dopadne," povedal pred zápasom skúsený rozohrávač Interu Nenad Miloševič. Inter zatiaľ hľadá ideálnu formu, na konte má po necelej prvej štvrtine súťaže tri prehry, hlavne domáca porážka 95:103 od Prievidze bola pre nich horkou pilulkou. "Moji priatelia mi pomohli, máme tri zápasy tureckého tímu, takže mali sme dostatok času na prípravu. Hlavným súperom sme zatiaľ my, musíme si sadnúť a porozprávať sa, aby sme hrali lepšie. Je to pre nás nová skúsenosť, čaká nás tím s oveľa väčším rozpočtom ako máme my. Pre niektorých našich hráčov je bude prvá európska skúsenosť. Ak budeme hrať tak, ako na tréningoch, tak problém mať nebudeme. Ak však budeme hrať ako proti Prievidzi, tak problém bude, pretože niektorí hráči neukazujú nič, ani 50% z toho, čo na tréningoch. Žiaden kontakt, pri tom na tréningoch hráme proti sebe až do krvi. Snažíme sa na nich dobre pripraviť, ako aj na ostatné tímy a uvidíme ako to nakoniec dopadne," pridal svoj názor pred zápasom tréner Interu Branko Maksimovič.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK