• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tretí duel a tretia šanca na víťazstvo. Majstrovské Komárno pokračuje v bojoch základnej skupiny FIBA Europe Cupu, dnes sa premiérovo predstaví na palubovke súpera, ich súperom bude bulharské Rilski.

Už dnes čaká na Komárno ďalšia náročná skúška, v skupine N FIBA Europe Cupu sa prvýkrát predstavia na palubovke súpera, o premiérovú výhru zabojujú proti bulharskému Rilski Sportist Samokov. Bude to duel dvoch tímov, ktoré sa v doterajšom priebehu súťaže zatiaľ neradovali z víťazstva, prípadná výhra priblíži jeden tím k postupovej dvojici, naopak druhý to už bude mať výraznejšie ťažšie. Slovenský majster nebol ďaleko od výhry v poslednom zápase, proti fínskej Kataji však nezvládol záverečnú štvrtinu, vďaka čomu prišiel o možnosť bojovať o historické víťazstvo. Kým v Európe to zatiaľ zverencom Andjelka Mandiča nejde, doma sú nezastaviteľní, chuť si napravili výhrami proti Prievidzi a Leviciam. Rilski je však súper z iného súdka. V bulharskej najvyššej súťaži skončil v minulej sezóne na tretej pozícii, v Balkánskej lige sa dokonca prepracoval až do finále a po roku je späť na medzinárodnej scéne. Komárnu hrá do karát nevydarený vstup Rilski do novej sezóny, vo FIBA Europe Cupe sa taktiež nedočkali víťazstva a v domácej súťaži zatiaľ ostávajú za očakávaniami, tri víťazstvá a dve prehry znamenajú šieste miesto z celkovo desiatich tímov.

Komárňanský tréner sa vyjadril pred zápasom takto: „Stále čakáme na prvé víťazstvo, na palubovke súpera to však bude ťažké. Rilski je dobrý tím, ale myslím si, že máme šancu. Mali sme šancu aj proti Kataji, ale nevyužili sme ju. Musíme hrať celý zápas sústredene a uvidíme, aký dosiahneme výsledok.“ Predzápasové štatistické ukazovatele hovoria v prospech bulharského tímu, hlavne sa treba obávať strelcov za 3 body, ktorí majú vyše 42% úspešnosť. Najväčšia kvalita sa združuje na rozohrávačskej pozícii, kde operuje dvojica bulharských reprezentantov Bozov a Georgiev, európskymi súťažami ošľahaný Frank Turner či energický Tristan Carey. Pod košom operujú dva vysoké americké stĺpy Petros a Gugino, ktoré spoločne doskočia takmer polovicu lôpt. S porazeneckou náladou však lodari do Bulharska necestovali, čo potvrdzujú aj slová Isiaha Umipiga: „V tomto je zápase je dôležité, aby sme dobre začali a dobre aj skončili. Mali sme problémy hrať dobre počas celého priebehu zápasu. Ak sa zameriame na defenzívu a budeme hrať ako tím, tak nie je dôvod, aby sme nezačali dobre a dobre aj neskončili.“ Dnešný duel, ktorý začína netradične už o 17:15 budete môcť sledovať aj prostredníctvom nášho webu.

FOTO: KAROL SCHOLTZ