• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalový tím najvyššej slovenskej mužskej súťaže VŠEMvs Karlovka Bratislava oznámil meno trénera pre nadchádzajúcu sezónu 2016/2017.

Tím „vysokoškolákov“ v Eurovia SBL povedie tréner z domácich zdrojov Peter Ivanovič. Ten bol posledné tri sezóny asistentom pri A tíme Karlovky, tak pri postupe do extraligy, ako aj ostatné dve ligové sezóny. Zároveň viedol dorastenecký tím a v aktuálnej sezóne i karloveský B-tím, ktorý bojuje o prvenstvo v prvej lige.

Podľa manažéra klubu Františka Kubalu je novovymenovaný tréner zárukou kontinuity klubovej filozofie. "Peter bol jedným z piatich kandidátov na pozíciu hlavného trénera, ale keďže jeho trénerské pôsobenie je dlhodobo spojené výhradne s Karlovkou, oslovili sme ho s ponukou ako prvého," približuje manažér klubu František Kubala.

Pri rokovaniach P. Ivanovič a vedenie klubu zhodli, že menoslov hráčov pre ďalšiu sezónu by mal byť hotový čo najskôr. Aj preto s dohodou nečakali do konca aktuálneho ročníka. „Peter je fundovaný tréner, ktorý má za sebou bohatú hráčsku kariéru, trénersky vyrástol v našom klube, kde si prešiel ako tréner všetkými mládežníckymi kategóriami a dvakrát viedol aj prvoligový tím. Spolu s Braňom Brliťom popracovali na obrode obrany i herného prejavu nášho áčka v tejto sezóne. Podarilo sa im čiastočne nakopnúť mužstvo k lepším výkonom, vďaka ktorým sme až do posledného kola živili nádej na šieste miesto po základnej časti,“ vysvetľuje F. Kubala.

„V stredu na posezónnom stretnutí vedenia klubu, trénerov a hráčov A tímu sme osobu trénera oznámili hráčom aj ostatným členom realizačného tímu, ktorý by mal pokračovať v nezmenenom zložení,“ tvrdí manažér klubu s tým, že niektorým hráčom končí v lete zmluva, no podľa preferencií trénera, by sme chceli udržať čo možno najviac členov tímu pokope.

Nový tréner má za úlohu poskladať tím v priebehu apríla, kedy budú seniori trénovať v upravenom režime, Ivanovič i mladí hráči dokončia dobre rozbehnutú I. ligovú sezónu a oficiálna príprava A tímu VŠEMvs Karlovka Bratislava na nadchádzajúcu sezónu naplno odštartuje v máji.

Tréner Peter Ivanovič hráčov karloveského áčka i béčka veľmi dobre pozná, v klube pôsobí ako tréner od roku 2009. Počas svojej hráčskej kariéry hral v Nitre, dva roky prežil v českom Novom Jičíne a kariéru ukončil vo februári 2008 v Komárne.

Autor: Tomáš Kottra, Zdroj: mbkkarlovka.sk

FOTO: MARTIN ŠOPINEC