• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

"Sme tvrdohlaví, stojíme si za tým, že sme na správnej ceste a chceme ísť ďalej," predniesol v stredu večer prezident klubu Ľuboš Cibák. On i ďalší členovia vedenia klubu sa postavili pred káder účastníka Eurovia SBL a širší realizačný tím. Témou bola sezóna 2015/2016 v Eurovia SBL, ktorá pre VŠEMvs Karlovka Bratislava skončila siedmym miestom po základnej časti a trojicou prehier vo štvrťfinále s Interom Bratislava.

Viceprezident klubu MBK Karlovka Dalibor Hlivák ako prvý rečník spomenul na úvod staré známe pravidlo o náročnejšej druhej sezóne. "Myslíme si, že ciele a kritériá boli nastavené reálne, vzhľadom k umiestneniu v predchádzajúcom ročníku. Potvrdili sa ale názory a skúsenosti z minulosti, že druhá sezóna je oveľa náročnejšia," povedal. Ako najväčšiu slabinu tímu pomenoval obranu, no na SBL-ku Karlovke často chýbala aj rýchlosť, agresivita, či líder, ktorý by dokázal spoluhráčov strhnúť k vyšším obrátkam na palubovke.

D. Hlivák vyzdvihol prácu a progres mladého Davida Abrháma, čo napokon ocenil aj web Slovenskej basketbalovej ligy titulom Najlepší slovenský mladý hráč. "Bolo to určite aj zásluhou prístupu k tréningom a individuálnou prácou mimo tréningového procesu," ozrejmil. Práve nízka agresivita na tréningoch podľa vedenia klubu priniesla problémy v zápasoch, kde súperi hráčov Karlovky nešetrili.

Manažér A-tímu František Kubala hovoril o nenaplnení ambícií posilneného A-tímu. Sklamaný bol tak z konečného výsledku, ako aj z herného prejavu a nie celkom fungujúcej chémie tímu, ktorý sa od úvodných kôl v SBL herne trápil. "Paradoxne, najlepšie zápasy sme odohrali v príprave. Potom sme šli formou postupne dole," povedal F. Kubala. Podľa jeho slov vedenie klubu mrzí najmä viditeľná stagnácia či pokles tímovej výkonnosti mužstva, ako aj individuálna stagnácia veľkej časti hráčov. "Treba však oceniť i pozitívne okamihy: predsezónne udržanie a vystuženie kádra na kľúčových pozíciách, posun talentovaného odchovanca Karlovky Mareka Doležaja do španielskej Zaragozy, progres Davida Abrháma, či lepšie fungujúcu spoluprácu medzi A-tímom a prvoligovým béčkom," spomenul. Dodal ale, že za na výsledkovej nemohúcnosti Karlovky majú rovnaký podiel hráči, tréneri i vedenie klubu: "Sme v tom spolu, my si vyberáme trénerov, tréneri si vyberajú hráčov!"

S Daliborom Hlivákom i Ľubošom Cibákom sa zhodli na tom, že tím mal vďaka svedomitej práci realizačného tímu i vedenia klubu pripravené dôstojné podmienky na zápolenie v najvyššej súťaži i prípravu na zápasy. "Keby naši súperi videli, ako vyzerá hala hodinu a pol pred stretnutím a polhodinu po ňom, ani by nevedeli, kde hrali svoj zápas," ocenil.

Prezident klubu Ľuboš Cibák okrem iného hovoril o myšlienke a odhodlaní, s ktorým sa pred štyrmi rokmi prihlasovali do prvej ligy. V priebehu iba dvoch sezón sa Karlovka prebojovala do najvyššej súťaže, kde na jeseň načne svoju tretiu sezónu. Prízvukoval, že síce nie je v silách vedenia súperiť s profesionálnymi klubmi, no ponúka čosi, čo inde nenájdu: "My ponúkame slovenským hráčom celých 200 minút, o ktoré sa môžu pobiť. Nie iba 40, ako v iných kluboch."

Karlovka tak v budúcej sezóne pokračuje v tom, čo začala a pomaly sa približuje k naplneniu filozofie klubu o vytvorení mladého, vysokoškolského a slovenského tímu, ktorý bude produkovať rýchly, agresívny a moderný štýl basketbalu plný nasadenia. "Sme klub zložený prevažne z vysokoškolákov, tak nás aj prezývajú všade tam, kam prídeme. Dávame priestor v prvom rade našim odchovancom, v druhom rade mladým slovenským basketbalistom, ktorí chcú svoju vášeň pre hru ďalej rozvíjať. Verím, že šanca bojovať na ihrisku im prinesie napokon viac radosti, ako oslavovať z lavičky titul vybojovaný legionármi, ktorí tu už o rok nebudú," uzatvoril prezident klubu.

Autor: Tomáš Kottra, Zdroj: mbkkarlovka.sk

FOTO: MARTIN ŠOPINEC