• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

BK Inter Bratislava sa môže popýšiť veľmi zaujímavou akvizíciou! Žlto-čiernu partiu posilní trojnásobný majster Slovenska s viacročnými reprezentačnými skúsenosťami Marek Kozlík.

Marek sa vypracoval medzi vyhlásených defenzívnych špecialistov, povestný je pre svoj prístup, obetavosť a bojovnosť. Súperom však dokáže napáchať škody aj presnou rukou. Zvlášť spoza oblúka vie uštedriť tvrdý úder. Mimochodom, presvedčil sa o tom aj Inter v ostatných dvoch ročníkoch, keď v semifinále dvakrát stroskotal práve na Komárne, doterajšom Marekovom pôsobisku.

Kozlík si začal v slovenskej najvyššej súťaži budovať solídne renomé ako hráč Pezinka, s ktorým v rokoch 2008 a 2010 vyhral majstrovský titul. Krátko pôsobil v Handlovej, potom okúsil českú Mattoni NBL ako hráč Plzne. Od leta 2012 bol dôležitou súčasťou tímu z juhu Slovenska, s ktorým počas štyroch rokov získal dve strieborné a vlani i zlatú medailu. V uplynulom ročníku ho síce brzdili zranenia, ale nik nepochybuje, že po ich doliečení bude patriť medzi dôležité osobnosti klubu z Pasienkov.

Nie každý vie, že Marek, ktorý 29. júla oslávi tridsiatku, sa vracia do známeho prostredia. Aj to pri jeho rozhodovaní zohralo úlohu. Povedal nám: „V prvom rade celá moja rodina pochádza z Bratislavy. Som odchovanec klubu a vždy tu bolo čosi, čo ma ťahalo späť. Ale prečo sa tak stalo až teraz, to vám naozaj neviem povedať.“ Ďalej nám 186 cm vysoký rozohrávač či krídelník, ktorý sa usadil vo Viničnom pri Pezinku, povedal o svojej motivácii: „Štyri roky v Komárne boli nádherné, ale človek občas potrebuje aj zmenu a nové výzvy. Takisto som bral ohľad na to, že to bude dobré aj pre rodinu. Tiež ma oslovili plány, ktoré mi predostrelo vedenie Interu. Takže to bola zrejme kombinácia týchto faktorov.“

Marek Kozlík je už šiestym členom kádra, s ktorým chce BK Inter, trojnásobný slovenský a predtým štvornásobný „federálny“ šampión, vyrukovať do ročníka 2016/17. Už skôr žlto-čierni prezradili, že sa dohodli na pokračovaní spolupráce s Goranom Bulatovičom, Martinom Bílikom, Miroslavom Páleníkom a Tomášom Mrvišom. Od mestského rivala z Karlovky ich navyše posilnil Lukáš Hoferica.

Autor: Adam Solga, Zdroj: bkinter.sk

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK