• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie basketbalového klubu BK Iskra Svit získalo do svojho kádra prvú zahraničnú posilu. Do známeho prostredia sa vracia jeden zo strojcov bronzu v sezóne 2013/2014 chorvátsky krídelník Saša Jankovič.

Slovenský basketbalový svetobežník je po ročnej anabáze v Komárne a pôsobení v Interi a Košiciach späť pod Tatrami, s klubom sa opätovne dohodol na spolupráci do novej sezóny. "Teším sa, že sa opäť vraciam do Svitu, kde som zažil jednu z mojich najúspešnejších sezón. Vyhrali sme Slovenský pohár a bronz, na čo sa mi viažu príjemné spomienky," povedal k dohode so Svitom Jankovič.

Chorvátsky krídelník zažil s Iskrou úspešnú sezónu, po ktorej sa mu podarilo dosiahnuť na titul a vyskúšať si aj Európsky pohár FIBA. Ako prezradil v májovom rozhovore pre náš web, chcel na Slovensku pokračovať, tento plán sa mu nakoniec podarilo aj naplniť. Skúsený 31-ročný krídelník si v minulej sezóne obliekol dva dresy, sezónu začínal s Interom a ročník dokončil v tíme nováčika z Košíc. Celkovo odohral Jankovič 44 duelov s priemernou bilanciou 10,0 bodu, 5,1 doskoku a 1,4 asistencie na zápas.

"Aj keď bol záujem z viacerých klubov, Svit bol najkorektnejší a priamy. Ďalšou výhodou je, že viem do čoho idem. Poznám prostredie, fungovanie klubu, spoznal som tam viacero výborných ľudí. Trénera Madzina poznám ešte z môjho pôsobenia vo Svite. Viem, že mal výborné úspechy s mládežou. Basketbalu sa venuje 24 hodín denne, preto verím, že prinesie do tímu pozitívnu energiu, ktorá je základom úspechu. Do tímu som prišiel v pozícii jedného z lídrov. Skúsenosťami pomôžem aj mladším spoluhráčom, nech sa zlepšujú. Verím, že sa poskladá dobrý tím, ktorý bude hrať atraktívne a útočiť na tie najvyššie priečky. Výhrami sa budeme snažiť robiť radosť fanúšikom Svitu," dodala k podpisu staronová posila Iskry.

Po podpísaní sedmičky slovenských hráčov, sa Saša Jankovič stal prvým legionárom v novotvoriacom sa tíme pod vedením mladého trénera Michala Madzina. Vedenie klubu v najbližších dňoch oznámi meno ďalšej posily.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK