• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Levických Patriotov povedie v sezóne 2016/17 opäť Teo Hojč! Vedenie klubu sa dohodlo na predĺžení spolupráce so slovinským trénerom, klub má záujem aj o predĺženie zmluvy s jeho asistentom Ladislavom Lutovským.

Teo Hojč si získal nielen srdcia fanúšikov levického basketbalu, ale aj sympatie basketbalovej verejnosti. Vo svojej prvej sezóne v Levicami dokázal s Patriotmi úspešne bojovať na ligovom, ale aj medzinárodnom fronte. Družstvu dokázal dať svoju vlastnú pečať, ktorá bola dlhé týždne neprekonateľná hlavne v domácom prostredí. Po dvojročnej odmlke sa na Tekove opäť bojovalo o najvyššie pozície, Levičania nakoniec zakončili základnú časť na štvrtom mieste a v Alpsko-jadranskom pohári skončili pred bránami záverečného Final Four turnaja. „Užil som si ju. Nie vždy to bolo jednoduché, ale mal som šťastie, že som mal okolo seba skvelých ľudí. Bez nich by som bol nič. Veľmi si cením podpory od fanúšikov, že ma akceptovali, podporovali a vďaka nim som sa cítil ako doma. Ak sa vrátim alebo nevrátim do Levíc aj ďalšiu sezónu, tak na Levice nikdy nezabudnem a budú mať v mojom srdci špeciálne miesto,“ povedal v májovom rozhovore slovinský kouč o svojej prvej sezóne na Slovenku.

„Sme o tom presvedčení, že zásluhou trénerskej dvojice Hojč – Lutovský, sme dokázali vďaka dôslednému výberu hráčov, dobrej príprave, dobrej taktike a skautingu súperov, vyťažiť takmer maximum. Preto sme nevideli žiadny dôvod na zmenu na trénerskom poste. Vedenie klubu chce pokračovať v načatej práci z minulej sezóny, bez veľkých vyhlásení a cieľom ponúknuť fanúšikom v Leviciach opäť množstvo skvelých zážitkov s najpopulárnejším športovým klubom v regióne,“ povedal generálny manažér klubu Ladislav Garaj.

Levice sa v SBL-ke umiestnili nakoniec na piatom mieste, keď prehrali štvrťfinálovú sériu s Košicami 1:3 na zápasy. Aj napriek všeobecne vydarenému ročníku, chcú v tradičnej basketbalovej bašte nadviazať na predošlú úspešnú sezónu. „Určite sa počas minulej sezóny spravili aj chyby, ktorým sa teraz budeme snažiť vyhnúť. Medzi sponzormi aj fanúšikmi však po sezóne prevládali pozitívne pocity nad negatívnymi. Z chýb sa treba poučiť a hoci to nebude jednoduché, chceli by sme byť opäť nepríjemným súperom pre najväčších favoritov súťaže,“ dodal Garaj.

Teov odkaz pre fanúšikov Levíc:  „Ako sa máte Patrioti? Bolo to dlhé čakanie ale v budúcej sezóne sa máte na čo tešiť. Pracujeme každý deň na tom aby sme klub posunuli ďalej a mohli ste vidieť znova pekný basketbal a veľa víťazstiev Patriotov! Držte nám palce aaaa.... Srdce za Levice!!!“

Autor: Ladislav Garaj, Zdroj: basketballevice.sk

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN