• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po dohode s trénerom začali Levičania so skladaním tímu pre novú sezónu. Ako prvý prichádza k Patriotom 27-ročný pivot z Bosny a Hercegoviny Igor Josipovič.

Josipovič zaujal svojimi výkonmi v českej Kooperative Národnej basketbalovej lige, kde obliekal dres USK Praha. Skúsený center odohral ako člen základnej zostavy 44 zápasov s priemerom 12,7 bodu, 6,8 doskoku a 1,0 zisku na zápas, čím si vyslúžil aj miestenku v jednom z najlepších tímov celej sezóny. Pivot z Bosny a Hercegoviny pôsobil v predošlých sezónach aj v slovinskom Maribore, ale väčšinu kariéru odohral v domácej lige ako hráč Borac Nektar Banja Luka, SL Takovo Leotar Trebinje a OKK Spars Sarajevo. Svojimi výkonmi si pravidelne pýtal miestenku v najlepšom tíme sezóny a niekoľkokrát bol súčasťou Súboja Hviezd.

„Igor Josipovič je klasickým pivotom, ktorý pracuje tvrdo pod oboma košmi. Je to typ hráča, ktorý je v tíme veľmi dôležitý a hoci malo USK Praha záujem o jeho zotrvanie v klube, vďaka dobrej komunikácii medzi hráčom a agentom sa trénerovi Hojčovi podarilo získať Josipoviča do nášho tímu,“ prezradil o novej posile levický manažér Ladislav Garaj.

Igor Josipovič o svojom rozhodnutí hrať v Leviciach: „Po skončení sezóny v USK Praha som mal na stole niekoľko ponúk na ďalšiu sezónu. Jedna z nich bola aj od trénera Tea Hojča z Levíc. Od prvého momentu som mal dobrý pocit, že Levice môžu byť pre mňa a moju rodinu vhodnou voľbou. Viem o tom, že Teo Hojč je skvelý tréner. Povedal mi toho o klube veľa, rovnako aj o meste. Tak isto som si zisťoval nejaké informácie od ďalších známych. Mám teda pozitívne referencie o meste, kluboch a tiež fanúšikoch, ktorí sú vraj pobláznení do basketbalu. V minulej sezóne sme odohrali s USK Praha pár prípravných zápasov na Slovensku. Táto krajina ma zaujala príjemnými ľuďmi, dobrým jedlom a tak verím, že moje rozhodnutie bude pre mňa a moju rodinu tým správnym a v Leviciach si užijeme skvelú sezónu.“

Highlighty z poslednej sezóny novej levickej posily:

Autor: Ladislav Garaj, Zdroj: basketballevice.sk

FOTO: INTERNET