• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vedeniu basketbalového klubu MBK Handlová sa podaril jeden z najlepších prestupov doterajšieho letného prestupového obdobia. Do tímu získal člena slovenskej reprezentácie Petra Sedmáka.

Skúsený 31-ročný pivot začínal s vrcholovým basketbalom v drese Chemosvitu Svit, ktorý mu otvoril cestu aj do reprezentačného tímu do 18 a 20 rokov. Po dvoch sezónach v českom Novom Jičíne sa vrátil na Slovensko odohrať ročník za svoj materský klub, v tej dobe vystupujúci pod názvom Chemosvit Poprad. V ďalších rokoch sa opäť vrátil do českej najvyššej súťaže, pôsobil v Brne, Prahe a Dečíne. "Sedmo" naposledy pôsobil v Slovenskej basketbalovej lige ako hráč Interu v sezóne 2014/2015. „S príchodom Sedmáka získavame skúsenosti v podobe hráča, ktorý si prešiel už mnohými zaujímavými tímami s tými najvyššími ambíciami," hovorí na adresu novej handlovej posily tréner tímu Lubomír Růžička.

Sedmák si v predchádzajúcej sezóne vyskúšal pôsobenie v exotických Spojených Arabských Emirátoch. Za Banija Abu Zabí však odohral len štyri zápasy. Počas jedného stretnutia si roztrhol predný krížny väz, ktorý ho vyradil na celú sezónu z basketbalových paluboviek. Pevne verím, že Peťo sa po zranení vráti do svojej basketbalovej pohody a bude jedným z hlavných lídrov nášho nového tímu. Poznáme jeho zdravotný stav a máme skúsenosti s hráčmi, ktorí sa vracali po dlhšej odmlke," hovorí k zdravotnému stavu Sedmáka tréner Handlovej.

Reprezentačný pivot naposledy pôsobil na Slovensku v BK Inter Incheba Bratislava. V žlto-čiernom drese odohral 43 zápasov s priemerom 15,0 bodu, 6,3 doskoku a 2,1 asistencie na stretnutia. S tímom získal Slovenský pohár a tiež tretie miesto v sérii proti MBK Handlovej. Sedmák má z pôsobenia v najvyššej slovenskej súťaži zatiaľ na konte dva majstrovské tituly, raz získal striebro a dvakrát má vo svojej zbierke bronz a zisk Slovenského pohára. "Predstavovať jeho prednosti fanúšikom na Slovensku by bolo ako nosiť drevo do lesa. Snáď len môžem dodať, že sme s ním boli v kontakte už dlhší čas a tešíme sa na spoločnú spoluprácu," dodal na záver Růžička.

Highlighty Petra Sedmáka:

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK