Vytlačiť
Kategória: Správy

Vedenie nováčika Slovenskej basketbalovej ligy MBK Lučenec sa dohodlo na pokračovaní spolupráce s odchovancom Banskej Bystrice 28-ročným krídelníkom Marošom Rendlom.

Do Slovenskej basketbalovej ligy sa vracia bývalý člen slovenskej reprezentácie. Po náhlom a nečakanom konci basketbalu v Banskej Bystrice sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru, ale nakoniec stál Rendla ako jedna z opôr pri návrate Lučenca do najvyššej súťaže. „Tešíme sa, že budeme mať opäť v tíme tohto bojovníka, pre ktorého nie je žiadna lopta stratená, v obrane odvádza penzum 'čiernej roboty' a v útoku je permanentným nebezpečenstvom pre súperov kôš. V mladom družstve bude patriť k tým skúsenejším a sme presvedčení, že bude opäť ťahúňom na ceste ku hlavnému cieľu – postupu do play off,“ vyjadril sa podpredseda lučeneckého klubu Richard Drábik.

Za Lučenec odohral Rendla v predchádzajúcej sezóne celkovo 19 duelov s priemernou bilanciou 13,2 bodu, 4,8 doskoku, 1,8 asistencie a 2,7 zisku na zápas. „Vďaka príležitosti, ktorú mi dal Lučenec minulý rok, zahrať si s nimi v prvej lige, som mohol nahliadnuť do fungovania celého klubu a zažiť skvelú sezónu. To bol dôvod, prečo som sa rozhodol prijať ponuku opäť si zahrať najvyššiu slovenskú ligu práve v Lučenci. Rozhodnutie nebolo jednoduché, avšak prístup klubu, podmienky na trénovanie a celkové basketbalové okolie v Lučenci ma presvedčilo, aby som to znovu skúsil. Teším sa na sezónu, bude to veľká výzva a dúfam, že diváci budú spokojní,“ povedal k predĺžení spolupráce samotný hráč.

FOTO: MARCELA BALLOVÁ