• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Rady nováčika Slovenskej basketbalovej ligy MBK Lučenec sa rozrástli o ďalšieho skúseného a platného slovenského hráča. Vedenie novohradského klubu angažovalo 32-ročného krídelníka Petra Pipíšku.

V Lučenci sa budú spoliehať v rámci slovenskej časti tímu na skúsenosti, preto angažovali zo Svitu Pipíšku, ktorý ma na konte kompletnú zbierku cenných kovov. Slovenský krídelník získal najskôr v drese Handlovej v sezóne 2005/2006 striebro, o dva roky na to doplnil do zbierky s rovnakým tímom bronzový kov a v sezóne 2011/2012 získal s Prievidzou aj majstrovský titul. „Viem, čo môžem od Peťa očakávať, lebo sme už spolu v jednom tíme pracovali. Je to skúsený slovenský hráč, spolu s Marošom Rendlom sme získali to, čo sme potrebovali do nášho tímu. Peter je veľmi univerzálny hráč, vie hrať pozíciu 3, ako aj 4. Petra sme si vybrali aj preto, že vie pomôcť mladým hráčom na tréningu, ako aj v zápase. To budeme potrebovať pri našej skladbe tímu. Teším sa na opätovnú spoluprácu s ním,“ vyjadril sa tréner Lučenca Ivan Kurilla.

Basketbalový cestovateľ si vyskúša pôsobenie už v siedmom slovenskom tíme, okrem Prievidze a Handlovej hral aj za Banskú Bystricu, Inter Bratislava, Spišskú Novú Ves a v predchádzajúcej sezóne obliekal farby BK Iskra Svit. Ako člen základnej zostavy odohral vo Svite Pipíška 37 stretnutí s bilanciou 7,1 bodu, 3,3 doskoku, 1,2 asistencie a 1,2 zisku na zápas. „Do Lučenca som sa rozhodol prísť z viacerých dôvodov. Hlavným z nich bol, že basketbal v Lučenci má dlhodobú tradíciu. Ja som sám ešte v drese Handlovej hral proti Lučencu finále, v ktorom bol úspešnejší Lučenec. V Lučenci boli vždy fantastickí fanúšikovia a dúfam, že aj my im dáme v nasledujúcej sezóne dostatok dôvodov na radosť. Teším sa aj na opätovnú spoluprácu s trénerom Kurillom, s ktorým som pôsobil v Spišskej Novej Vsi, kde sa nám podarilo neraz zaskočiť aj tabuľkovo silnejších súperov. Ako nováčik to nebudeme mať síce ľahké, ale určite zabojujeme o priazeň fanúšikov a tiež o to, že budeme platným a konkurencieschopným členom Slovenskej basketbalovej ligy,“ povedal k podpisu zmluvy Pipíška.

FOTO: DANIEL FAIX