Vytlačiť
Kategória: Správy

MBK Lučenec posilnil svoje podkošové rady o ďalšieho zahraničného hráča. Zo Španielska prichádza na Slovensko 24-ročný americký pivot Garrick Sims.

Podobne ako väčšina Američanov, tak aj Sims si prešiel úvodnými basketbalovými krokmi na univerzite. Štyri sezóny pôsobil vo farbách druhodivízneho Lake Erie College, kde sa vypracoval na solídneho podkošového hráča. Po dokončení pôsobenia sa vybral do Európy, na dva roky sa usadil pod španielskymi košmi. Najskôr hral za GBP Badajoz a v sezóne 2015/2016 zamieril do konkurenčného Tudespensa.com Agricola Villarrobledo. Účastník štvrtej najvyššej španielskej súťaže síce skončil v predchádzajúcej sezóne na nepostupovom 12. mieste, ale americký pivot patril k najlepším hráčom svojho tímu. Za Villarrobledo odohral 24 duelov s priemerom 14,5 bodu a 7,2 doskoku na zápas, v percentuálnej úspešnosti za dva body bol tretím najlepším hráčom súťaže (69,0%) a dobrú sezónu zakončil menovaním do jedného z najlepších tímov. „Som veľmi rád, že sa mi naskytla príležitosť nastúpiť v blížiacej sa sezóne v drese MBK Lučenec. Viem, že po postupe má lučenecká verejnosť veľké očakávania. Chcem prispieť k úspechu tunajšieho basketbalu a som pripravený tvrdo pracovať a odovzdať tímu to najlepšie,“ vyjadrila sa nová posila Lučenca pre oficiálny klubový web.

Novohradčania sa budú pod košom spoliehať vo veľkej miere na zahraničných hráčov, Sims sa pripojil už k dávnejšie ohlásenému Acovi Mandičovi a americkému kolegovi Aaronovi Rountreemu. "Určite sme chceli vystužiť v podkošovom priestore o hráča, akým je Sims. Spoliehame aj na to, že Sims už má skúsenosti s európskym basketbalom, v predchádzajúcich dvoch rokoch pôsobil v Španielsku," povedal k posile tréner Lučenca Ivan Kurilla.

Highlighty Garricka Simsa:

FOTO: Lakeeriestorm.com