• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti BC Prievidza sa rozrástli o ďalšie meno. Tím Miljana Čuroviča posilnila na ročné hosťovanie jedna z aktuálne najväčších nádejí slovenského basketbalu 18-ročný rozohrávač Mário Ihring.

Talentovaný slovenský rozohrávač zaujal už v reprezentačnom tíme do 16 rokov, čo neuniklo pozornosti talianskemu klubu a účastníkovi Serie A Betaland Capo d'Orlando. Z prvoligovej Považskej Bystrice zamieril v predchádzajúcej sezóne do Talianska naberať skúsenosti. Okrem pôsobenia v juniorskom tíme si na sedem zápasov vyskúšal ako chutí talianska najvyššia súťaž. S priemerom 1,9 bodu na zápas v A-tíme pretavil nadobudnuté skúsenosti na reprezentačnej scéne. S „osemnástkou“ stál ako jedna z ústredných tvári pri postupe do A-divízie. Ihring zažiaril na európskom šampionáte v macedónskom Skopje, s priemerom 13,0 bodu na zápas bol druhým najlepším strelcom Slovenska, lídrom v počte asistencií (4,6) a okrem toho si v každom zápase pripísal na svoje konto aj 4,2 doskoku a 3,0 zisku. Jeho všestranný výkon nezostal nepovšimnutý direktoriátom šampionátu, ktorý zaradil Ihringa do najlepšieho šampionátu majstrovstiev Európy B-divízie.

Pre 18-ročného rozohrávača bude pôsobenie v Prievidzi zároveň premiérou v Slovenskej basketbalovej lige. „Sme veľmi radi, že Mário bude súčasťou nášho tímu. Je to talentovaný rozohrávač, ktorý vyniká medzi svojimi rovesníkmi a isto má pred sebou veľkú kariéru. Chcel by som poďakovať Peppemu Sindonimu, ako aj hráčovmu agentovi Kamilovi Řeřábkovi, že sa nám podarilo zrealizovať toto hosťovanie. To sme dohodli s talianskym klubom už pred majstrovstvami Európy, ale v záujme ochrany tímu a Mária sme sa dohodli na zverejnení až po ich ukončení,“ citovala oficiálna stránka Prievidze slová generálneho manažéra Martina Boška. Spokojnosť s dohodou prejavil aj športový riaditeľ talianskeho klubu Capo d'Orlando Giuseppe Sindoni: „Sme presvedčení, že hosťovanie v Prievidzi je ideálne pre Máriov rast. Veríme, že z Mária bude elitný rozohrávač, zápasy v pohárovej Európe a v drese slovenského majstra budú pre neho skvelou príležitosťou.“

Krátka ukážka novej prievidzskej posily:

Zdroj: pdbasket.com

FOTO: FIBAEUROPE.COM