• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti MBK Handlová zahájili svoju letnú prípravu len pred necelými dvoma týždňami a už majú za sebou jednu výnimočnú akciu.

V nedeľu 21. augusta, sa v Handlovej konal charitatívny volejbalový turnaj s názvom MBK Handlová deťom. „Cieľom bolo zorganizovať charitatívnu akciu pre Samka Dolníckeho, chlapčeka, ktorý má naozaj ťažký osud a nakoľko stále rastie, potrebuje nové rehabilitačné pomôcky. Rozhodli sme sa urobiť akciu, ktorou mu aspoň takouto formou pomôžeme a budú sa do nej môcť zapojiť  všetci Handlovčania. Mali sme bohatý program pre všetky vekové kategórie,“ hovorí o nedeľňajšom turnaji športový riaditeľ MBK Handlová Ivan Kartáč. Moderátorom akcie bol Handlovčan Matúš Krnčok, ktorého ľudia poznajú z Európy 2. Okrem neho si návštevníci mohli vychutnať vystúpenie finalistky Superstar 2015 Veroniky Danišovej, handlovskej rapovej skupiny Moja Reč alebo predstavenie tanečnej skupiny Dazya. Na turnaji samozrejme nechýbali ani handlovskí basketbalisti, ktorí poskladali dva volejbalové tímy. „Do dobročinného volejbalového turnaja sa aj napriek zlému počasiu prihlásilo šesť družstiev a naozaj sa bolo na čo pozerať. Akciu hodnotíme pozitívne,“ dodáva Ivan Kartáč.

Počasie v nedeľu organizátorom naozaj neprialo. Už v doobedňajších hodinách prišiel prvý dážď, ktorý v rôznych intervaloch pretrvával až do samého záveru akcie. „Od šiestej hodiny rána sme zvažovali, či akciu odložíme alebo aj napriek predpovedi pôjdeme do toho. Stále sme dúfali, že ak začne pršať, tak čo najneskôr. Všetkým súťažiacim, účinkujúcim ale aj všetkým divákom patrí veľká vďaka,“ komentuje nepriaznivé počasie Kartáč. Pre samotných hráčov však dážď nebol veľkým problémom. „Mne osobne ten dážď neprekážal. Aj keď pršalo, zima nebola. Aspoň sme sa po každom zápase nemuseli umývať od piesku,“ účastník nedeľňajšieho turnaja Ondrej Haviar.

Ako už športový riaditeľ handlovských „baníkov“ spomenul, cieľom bolo pomôcť malému Samkovi Dolnickému, ktorý má viaceré zdravotné problémy. „Hlavný cieľ sa podarilo naplniť a je super, že sme spoločnými silami pomohli tým, čo to naozaj potrebujú,“ povedal Ondrej Haviar. Všetkým zúčastneným sa nakoniec podarilo vyzbierať peknú sumu, ktorá bola venovaná malému Samkovi na nákup nových rehabilitačných pomôcok. „Ohlasy boli veľmi dobré a ešte raz by som sa chcel poďakovať všetkým sponzorom a partnerom, ktorí podporili nádhernú vec,“ ďakuje Ivan Kartáč a pripúšťa, že podobné akcie by sa v Handlovej mohli opakovať častejšie. „Uvažujeme nad tým, že by sa z toho stala tradícia. Myslím si, že ľudia v Handlovej si radi prídu zašportovať a zabaviť sa. Vždy veľmi radi či už zorganizujeme alebo podporíme podobné projekty. Veď šport spája ľudí a odbúrava bariéry, a preto ho milujeme.“ Celý charitatívny turnaj si užili všetci Handlovčania, vrátane basketbalistov MBK Handlová. „Bol to skvelý deň. Od začiatku kopa zábavy, dobrej nálady, skvelých ľudí, športu a dobrých skutkov. Počasie nám trošku neprialo, no som veľmi rád, že sa tým nikto nedal odradiť,“ pochvaľuje Haviar.

Autor: Karolína Kučerová 

zdroj: www.mbkha.sk