• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po prehrách vo Svite, a najmä doma so Spišskou Novou Vsou prechádzal náš tím turbulentným obdobím. Na nepriaznivé výsledky musel reagovať aj generálny manažér spoločne s trénermi. Prvým krokom bol odchod Jaroslava Musila. S generálnym manažérom Markom Batinom sme sa preto porozprávali o aktuálnej situácii v kádri.

- Po odchode Jara Musila sa uvoľnilo miesto pre slovenského hráča. Ako to vyzerá s jeho náhradou?

"Na náhrade za Jara v podobe slovenského hráča intenzívne pracujeme. Malo by ísť o hráča na rovnakú pozíciu. Medzitým chceme viac zapojiť našich mladých hráčov, ktorí nám výrazne pomáhajú, či už na tréningoch alebo počas zápasov, za čo im chcem poďakovať. So všetkými slovenskými hráčmi v tíme sme spokojní, ale je nám jasné, že ešte jedného potrebujeme, preto na tom naplno pracujeme."

- Plánuje klub okrem toho ďalšie posily?

Som veľmi rád, že sa nám podarilo dohodnúť na spolupráci s mojim bývalým spoluhráčom a priateľom Mikeom Rostampourom. Minulú sezónu pôsobil v Mexiku a Salvadore. Mike prejavil záujem opäť hrať za náš klub, na základe čoho sme sa veľmi rýchlo dohodli. Vítam ho naspäť v Prievidzi a verím, že bude pre nás platným hráčom. Spoločne s trénerom sa na túto spoluprácu tešíme a sme šťastní, že sa nám podarilo podpísať hráča, ktorý je známy bojovník, s pozitívnym prístupom a ochotou hrať pre tím. Verím, že nadviaže na svoje výkony, ktoré podával počas svojho pôsobenia v klube v prechádzajúcich sezónach."

- Nahradí Mike v tíme zraneného Marka Popoviča?

"Je mi to ľúto, ale Marko sa musel podrobiť ďalším vyšetreniam, ktoré bohužiaľ ukázali dlhší priebeh rekonvalescencie, ako sme pôvodne očakávali. Podľa vyjadrenia nášho zdravotníckeho tímu by sa mal na palubovku vrátiť okolo Vianoc. Dátum však nie je presne stanovený a v závislosti od účinnosti rehabilitácií a celkového procesu liečenia, to môže byť či už skôr alebo neskôr. Veľmi rýchlo napreduje, ale ešte nie je celkom pripravený zasiahnuť do súťažných zápasov. Marko je skúsený hráč, ktorý vie rozhodovať koncovky zápasov a určite ho budeme potrebovať. Po doliečení zranenia s ním v klube rátame."

- Príchodom Mikea budeme mať teda sedem zahraničných hráčov?

"Dnes sme sa dohodli s Julianom Scottom, že v našom tíme ostane už len 15 dní, keďže sme sa dohodli na spolupráci s novým pivotom. Julian je dobrý človek, ale nezapadá do nášho systému. Neznamená to, že je zlý hráč. Herný systém a systém ligy celkovo mu nevyhovuje na takej úrovni, akú sme od neho očakávali. Dohodli sme sa, že v tíme ešte určitý čas ostane a pomôže nám na tréningoch a v zápasoch. Následne si môže hľadať nový klub. Ešte raz by som mu chcel poďakovať za jeho prístup k povinnostiam. Rozhodli sme sa však spraviť určité zmeny a po odchode Jara Musila je toto druhý krok, ktorý sme spravili. S fanúšikmi však chceme mať otvorený vzťah a dúfam, že moje vyjadrenia vysvetlili otázky, ktoré fanúšikov zaujímajú."

Highlighty staronovej posily Prievidze:

Zdroj: pdbasket.com, Foto: Vladimír Králik