• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Káder Levických Patriotov je hotový na kľúčovú časť sezóny, záverečnou posilou v tíme trénera Tea Hojča je 32-ročný srbský pivot Nikola Jeftič.

Nová tvár medzi „žlto-zelenými“ má za sebou bohaté medzinárodné skúsenosti. Po viacerých kluboch v rodnej krajine, si zahrala Balkánsku ligu v drese čiernohorského BC Ulčinjska Rivijera Ulčinj. Ako prelomová sa ukázala sezóna 2012/2013, kedy mal veľmi solídne čísla v OKK Belehrad. Odtade zamieril do Poľska, následne do Fínska. V BC Nokia ho viedol aktuálny kouč Interu Bratislava Oliver Vidin, spoločnými silami sa postarali o historický postup klubu do najvyššej súťaže. Jeftič si svojimi výkonmi zároveň vyslúžil miesto v najlepšej päťke súťaže a tiež ocenenie „pivot roka“.

Počas kariéry si zahral aj v Uruguaji, Argentíne či vo Francúzsku. Aktuálny ročník načal v druhej najvyššej ruskej súťaži, na kontrakte sa dohodol s klubom Vostok-65. Srbský basketbalista odohral v drese lídra tamojšej Superligy 1 dvanásť stretnutí s priemerom 6,1 bodu, 5,4 doskoku, 1,1 asistencie a 1,3 zisku. "Rozhodli sme sa zaplniť posledné legionárske miesto hráčom na pozíciu 5. Hlavným dôvodom je návrat Gačešu, ktorého aktuálne čakajú záverečné dni liečby. Rozbiehať sa však bude pomalšie, no nás čaká v marci veľká porcia zápasov, preto sme potrebovali ešte jedného hráča na pozíciu päť, aby sa nám zväčšila rotácia. Je príliš riskantné ísť do záverečnej časti sezóny len s jedným skutočným pivotom. Nikola Jeftič je skúsený hráč, hlavnou devízou je jeho sila, atletickosť (špeciálne pri jeho váhe), prihrávanie a obrana. Vysvetlil som Nikolovi, že máme zatiaľ dobrú sezónu, preto nepotrebujeme hviezdu, ktorá sa bude naháňať za štatistikami. Potrebujeme niekoho, kto bude bojovať za tím, máme totiž tímové ciele a kto bude ochotný akceptovať akúkoľvek rolu, ktorú od neho tím bude potrebovať. To akceptoval, preto sme sa ho rozhodli zobrať," uviedol na jeho adresu tréner Levíc Teo Hojč. 

Keďže sa príchodom Jeftiča počet zahraničných hráčov dostal nad povolenú hranicu, tak levický káder musel žiaľ opustiť jeden hráč. Voľba napokon padla na Lawrenca Alexandra. Touto cestou mu ďakujeme za jeho služby, aj s jeho pomocou Patrioti získali prvýkrát v klubovej histórii Slovenský pohár a postúpili tiež do semifinále Alpsko-jadranského pohára. Americký rozohrávač odohral 33 zápasov, priemerne mu do štatistík pribúdalo 9,3 bodu, 3,4 doskoku, 2,4 asistencie a 1,0 zisku.

Highlighty novej posily Levíc:

Zdroj: basketballevice.sk

Foto: polpharmabasketball.pl