• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vedeniu Levíc sa podarilo udržať ďalšiu dôležitú oporu z nedávno ukončenej sezóny. Dvadsaťpäťročný reprezentačný rozohrávač Šimon Krajčovič bude aj ďalšie dva roky Patriotom.

Rodák z Považskej Bystrice prišiel na Slovensko odštartovať svoju profesionálnu kariéru. Počas troch rokov sa stihol vypracovať na rešpektovaného basketbalistu, o čom svedčí aj zastávanie postu kapitána. V aktuálnom ročníku zaznamenal najvýraznejší herný progres, tréner Teo Hojč ho čoraz častejšie nasadzoval do zápasov ako člena základnej zostavy. Krajčovič sa za to odvďačil kvalitnými výkonmi, celkovo odohral v tejto sezóne 52 stretnutí, priemerne si zapisoval do štatistík 8,1 bodu, 2,8 doskoku, 4,1 asistencie a 1,1 zisku. Žlto-zelený dres bude po podpise novej zmluvy obliekať minimálne ďalšie dva roky. „Sme veľmi radi, že sa Šimon rozhodol pokračovať v kariére v drese Patriotov. Za tri roky, ktoré strávil v Leviciach, sa vypracoval na skutočného lídra tímu, na čom majú zásluhu aj naši tréneri. Jeho vývoj a rast v našom klube je skvelým príkladom pre všetkých mladých slovenských hráčov v tom, že sa dá systematickou prácou krok za krokom posúvať ďalej a rásť po hernej aj ľudskej stránke. Je zároveň akýmsi vzorom a víziou nášho klubu o systémovej práci s mladými slovenskými hráčmi, ktorú chceme v nasledujúcej sezóne ešte viac prehĺbiť. Veríme, že v ďalších dvoch sezónach Šimon získa mnoho ďalších skúseností a hernú prax z ťažkých zápasov, ktorú využije aj v prospech slovenskej reprezentácie a otvorí si nimi dvere do ďalšej basketbalovej kariéry v zahraničnom klube,“ uviedol generálny manažér klubu Ladislav Garaj.

Rozohrávač Levíc by počas leta nemal chýbať v reprezentačnom tíme, v národnom drese ho čakajú stretnutia predkvalifikácie majstrovstiev Európy 2021. Krajčovič bol v sezóne 2018/2019 súčasťou slovenského All Star tímu základnej časti SBL, počas trojročného pôsobenia s Patriotmi získal majstrovský titul, Slovenský pohár, striebro v Alpsko-jadranskom pohári a ligový bronz. „Som veľmi rád, že môžem pokračovať vo svojej kariére v Leviciach. Cítim sa tu dobre, sú tu okolo basketbalu skvelí ľudia a výborní fanúšikovia. Verím, že nás čakajú ďalšie úspešné sezóny,“ vyjadril sa k predĺženiu zmluvy samotný basketbalista.

Zdroj: basketballevice.sk

Foto: Lukáš Droppan