• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Káder BC Prievidza vystužia zámorské posily. K tímu sa pripojila dvojica amerických basketbalistov, rozohrávač Josh McFolley a krídelník Shaquille Thomas. Príchod nových hráčov vysvetlil hlavný tréner mužstva Maroš Helmecy.

24-ročný McFolley strávil uplynulú sezónu v gruzínskej najvyššej súťaži. V drese finalistu Tskhum-Abkhazeti dokázal 185 centimetrov vysoký rozohrávač, z lavičky nastrieľať priemerne 16,7 bodu na zápas. V tejto štatistike bol lídrom svojho tímu. Okrem toho zaznamenával 3 doskoky a 3,8 asistencie.

Druhou posilou je 201 centimetrov vysoký a 93 kilogramov vážiaci, Shaquille Thomas. Ten odohral minulú sezónu na severe Európy. Vo fínskej Korisliige si pripísal v priemere 9,7 bodu a 3,4 doskoku na zápas. Tento ročník začal v Portugalsku, kde s takmer identickými číslami nadviazal na minuloročné výkony.

Rodák z amerického Patersonu pochádza z basketbalovej rodiny. Jeho strýko Tim Thomas hral 13 sezón v NBA, zatiaľ čo Shaquillova staršia sestra Essence Carson odohrala zhodne 13 ročníkov v ženskej zámorskej profilige WNBA.

Príchod dvoch hráčov znamená nielen náhradu po ukončení spolupráce s Rimantasom Daunysom, ale tiež posilnenie kádra. Tréner Helmecy bližšie popísal dôvody tohto rozhodnutia.

„Som rád, že sa nám podarilo doplniť káder, aby sme mohli skvalitniť tréningový proces, ako aj rozšíriť rotáciu v zápasoch. Po prehre s Levicami sme sa s vedením dohodli, že okrem náhrady za Daunysa, prinesieme ešte aj hráča na pozíciu 1-2. Našim cieľom bolo spraviť obe tieto zmeny naraz, aby výrazne nenarušili prípravu mužstva. Stále nám ide o výchovu našich mladých hráčov, ale ani oni nemôžu mať nič zadarmo. Na to, aby sme mohli vychovať kvalitných hráčov, musia mať okrem podmienok aj tlak. Najhoršie, čo by sa nám mohlo stať, by bolo, ak by sa naši mladí hráči uspokojili so svojou pozíciou. Verím, že noví hráči nám pomôžu a mladí sa k tomu postavia tak, že budú na sebe makať, aby všetkým dokázali, že si svoje minúty zaslúžia,“ uviedol Helmecy.

Highlighty nových posíl Prievidze:

Zdroj: pdbasket.com

Foto: basket.fi, detroittitans.com