• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Slovenská časť levického družstva prechádza počas leta výraznejšími zmenami. K Patriotom prichádza po zraneniach opäť naštartovať svoju kariéru 26-ročný Jakub Merešš.

Odchovanec žilinského basketbalu patril dlhodobo k najväčším talentom nášho basketbalu, čo ukazoval nielen v drese Žiliny, ale aj Nitry. V lete 2020 sa rozhodol Merešš vyskúšať zahraničie, s českými Pardubicami sa dohodol na dlhodobom kontrakte. V oboch rokoch ho sužovali rôzne zranenia, v sezóne 2020/2021 z tohto dôvodu odohral len 17 stretnutí, priemerne v nich mal 6,5 bodu, 5,4 doskoku a 1,1 asistencie. „Jakub je v procese rekonvalescencie, uvidíme, aký bude jej priebeh. V každom prípade veríme, že sa postupne stane plnohodnotným členom nášho kádra a že nám v priebehu sezóny dokáže pomôcť a vrátiť sa k výkonom, ktoré ho zdobili v predošlých sezónach,“ vyjadril sa adresu najnovšej posily tréner Michal Madzin.

Merešš si v roku 2020 vyslúžil pozvánku aj do reprezentačného tímu Slovenska. V minulom lete ho angažovali Spišskí Rytieri, ale na palubovky sa kvôli pretrvávajúcim zdravotným problémom nedostal. „Levice mi ponúkli najlepšie podmienky pre môj návrat na palubovky. Stále som ešte vo fáze rehabilitácie po poslednej operácii. Zachovali sa ku mne veľmi ústretovo. Určite mám veľké očakávania, hlavne od seba. Posledný rok bol pre mňa veľmi náročný, hlavne po psychickej stránke, či už kvôli operáciám a rehabilitácií, kedy som bol dlhú dobu bez basketbalu, ako aj z dokončovania štúdia na univerzite. Mojim hlavným cieľom je dostať sa zdravotne do poriadku a dokázať hlavne sebe, že ešte stále na to mám,“ prezradil Merešš dôvody podpisu s Patriotmi.

Vedenie Levíc sa rozhodlo s Jakubom zariskovať, no verí, že 26-ročný basketbalista sa stane platným členom „žlto-zelených“. "Nebudem klamať, že nás trochu nezaskočil odchod niektorých Slovákov z tímu, hľadali sme teda na trhu adekvátne náhrady, čo bol prakticky vopred prehratý boj. S Jakubom sme sa férovo dohodli na podmienkach, nebudeme na neho vyvíjať žiaden tlak, jeho návrat na palubovky príde, keď na to bude 100% pripravený. Miesto pod košom budeme mať istené legionárom na krátkodobý kontrakt počas európskej jesene. Následne už počítame, že sa Jakub vráti do starej formy a ako stále perspektívny slovenský hráč pomôže tímu naplniť jeho ciele," dodal generálny manažér Ladislav Garaj. 

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Daniel Stehlík