• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ako blesk z jasného neba je tu prvá trénerská výmena sezóny 2022/2023. Už po troch odohraných zápasoch končí na lavičke Lučenca Marko Boras. Klub už našiel za neho náhradu, novým šéfom lavičky sa stal Nenad Miloševič.

Lučenec síce v príprave naznačil svoj potenciál 3. miestom na Federálnom pohári, ale vstup do Niké SBL sa mu nepodaril podľa predstáv. Prehry s Levicami a Prievidzou, k tomu ťažko vybojovaný úspech proti Handlovej, donútili vedenie klubu k razantnej reakcii. Srbskému trénerovi Markovi Borasovi tak absolútne nevyšiel prvý angažmán mimo rodnej krajiny. „Dôvodom, pre ktorý sme pristúpili k zmene na poste trénera, boli nepresvedčivé výkony nášho družstva v prvých troch kolách,“ vysvetlil rozhodnutie prezident klubu Michal Matala.

Uvoľnené miesto sa okamžite zaplnilo, do Lučenca sa v pozícii hlavného trénera vracia Nenad Miloševič. Práve v tomto klube ukončil po sezóne 2019/2020 39-ročný „Nešo“ svoju hráčsku kariéru, po ktorej rovno presedlal k trénerstvu. Prvotné skúsenosti získaval rok predtým ako asistent trénera v Komárne, neskôr sa mu podarilo ako kormidelníkovi Slovana Bratislava udržať tím v najvyššej ženskej súťaži. „Verím, že sme urobili dobré rozhodnutie a nový tréner prinesie do družstva nový impulz a zlepšený herný prejav v ďalších zápasoch,“ dodal Matala.

Miloševič sa v lete mal stať trénerom Handlovej, ale napokon z tohto spojenia vzišlo pre odlišné predstavy podmienok spolupráce. V uplynulom období pôsobil ako tréner pri mládežníckom B.S.C. Bratislava. Svoju premiéru v Niké SBL a medzi mužmi v pozícii hlavného trénera si tak odbije napokon v Lučenci. „Verím, že urobím maximum práce a pripravím môj tím na to, čo nás bude čakať. Cieľom je, aby sme vyšli z hernej krízy a každým tréningom sa zlepšovali. Všetci vieme, aké je domáce prostredie v Lučenci a mojim cieľom je, aby tento tím hral bojovný basketbal, založený na silnej obrane a aby nás hnala dopredu plná hala. Mám rád rýchly, ale rozumný basketbal. Uvidíme, koľko z toho budem môcť implementovať do tohto tímu. Verím, že tipy na to máme a hráči budú napredovať. Máme veľa mladých hráčov, na tejto úrovni s nimi treba dennodenne pracovať a učiť ich nové veci. Liga je okrem Levíc a Spišskej Novej Vsi dosť vyrovnaná, takže ťažko niečo dopredu hovoriť. Ideme od tréningu k tréningu a verím, že na konci sezóny budeme všetci spokojní. Po rozhovore s pánom Matalom neboli žiadne pochybnosti o tom, že aké budú moje ďalšie kroky,“ uviedol nový tréner Lučenca.

Jeho prvým súperom bude už najbližšiu sobotu pred domácim publikom Inter Bratislava.

Foto: Ladislav Dobsa