• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pozorný fanúšik KB Košice možno postrehol, že počas víťazného zápasu na palubovke Lučenca fandila Býkom i jedna nová tvár. Išlo o 25-ročného Američana Anthonyho Leea, ktorý sa stal čerstvou posilou nášho tímu. 

“Anthony Lee bol tento rok draftovaný klubom Windy City Bulls v zámorskej D-League, disponuje však aj skúsenosťami s európskym basketbalom. V minulosti totiž pôsobil v Maďarsku a Rakúsku a v tejto sezóne odohral pár zápasov v Estónsku. Je to hráč na pozíciu 5 a tímu by mal pomôcť svojou dynamikou. Práve vďaka svojej rýchlosti ideálne zapadá do koncepcie trénera Brajkoviča,” popísal novú posilu spoza veľkej mláky manažér Ivan Benninghaus. 

Premiéru v žlto-červenom drese KB Košice by mohol v prípade vybavenia papierových formalít absolvovať 25-ročný Američan už v zajtrajšom zápase proti Leviciam.

“O ponuke z Košíc ma informoval agent a ja som si následne získal nejaké informácie o klube i meste. Musím povedať, že na mňa urobili dobrý dojem a košický klub má dobré meno. Som rád, že som sa zapáčil práve takémuto klubu so špičkovými ambíciami, ktorý momentálne bojuje o prvé miesto tabuľky. Tím je určite kvalitný a budem rád, ak ho pomôžem zlepšiť ešte viac,” vyslovil sa Anthony Lee. Základný obraz o tíme si mohol urobiť počas spomínaného stretnutia v Lučenci, ktorý sledoval osobne. “Musím povedať, že sa mi ten zápas páčil. V Lučenci bola výborná atmosféra a chalani vybojovali cenné víťazstvo. Nemali to ľahké, ale zvládli to hlavne zásluhou šírky kádra. Tá ma zaujala ako prvá, pretože chalani z lavičky hrali rovnako dobre ako hráči zo základu.”

V Lučenci sa 29 bodmi zaskvel Anthonyho krajan LaDarius White. Jeho prítomnosť v tíme Leea pochopiteľne teší.

“Snoop je už v tíme aklimatizovaný a môže mi pomôcť s viacerými vecami. Pre mňa je to určite lepšie, ako keby som tu bol z Ameriky sám,” poznamenal 206-centimetrov vysoký Američan, ktorý sa do Košíc presunul zo slnečného Orlanda.

“Zatiaľ som tu toho veľa nestihol. Prvé čo ma zaujalo, bol pochopiteľne sneh. Pricestoval som totiž zo slnečnej Floridy a tam je momentálne veľmi teplo. Toto vaše počasie mi ale pripomenulo moje časy v Ohiu,” pousmial sa Anthony Lee. Práve počas pôsobenia v Ohiu si obľúbil hru najväčšej hviezdy pôsobiacej v tomto štáte – LeBrona Jamesa. “Som jeho veľkým fanúšikom a mnoho ľudí mi vraví, že sa na neho aj trochu podobám.”

To môžeme potvrdiť. Ostáva veriť, že Jamesa pripomenie okrem výzoru aj šikovnými basketbalovými ťahmi. Ako by sa charakterizoval on sám? “Do zápasov vkladám veľkú energiu, snažím sa byť užitočný na doskoku a pri blokovaní striel. Patrím medzi hráčov, ktorí hrajú s vášňou a túžia víťaziť. Konkurencia v tíme je veľká a ja nechcem pôsobiť ako nejaká individualita. Chcem byť súčasťou mužstva s potenciálom a pomôcť mu vybojovať majstrovský titul.”

Práve tieto charakteristické črty jeho hry vzbudili záujem predstaviteľov KB Košice.

“Očakávame zlepšenie obrannej činnosti, pretože v útoku zatiaľ veľké problémy nemáme. Anthony by mal pomôcť energiou, doskokmi a hlavne prácou v obrane, kde by mal do nášho systému vďaka svojej rýchlosti zapadnúť veľmi kvalitne,” skonštatoval asistent trénera Richard Leško.

Košičania však mali už pred príchodom druhého Američana v tíme šesť legionárov. Jednému z nich tak museli Býci vložiť do ruky Čierneho Petra.

“Voľba trénera Brajkoviča padla na Emira Zimiča. Touto cestou mu chceme poďakovať za päťmesačnú prácu v Košiciach, ale hrať môže bohužiaľ iba šesť legionárov a Emir to pochopil,” uzatvoril Ivan Benninghaus. 

Highlighty Anthony Leeho:

Autor: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk

Foto: assemblycall.com