• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Povestné ľady sa už pohli aj v Komárne, kde sa potichu začalo pracovať na skladaní tímu pre nadchádzajúci ročník Eurovia SBL. „Obuvníkov“ povedie maďarský kormidelník András Vavra, zatiaľ prvými posilami sú americká dvojica Jamal Hunter a Dayon Goodman.

Komárno opäť dosiahlo v minulej sezóne na cenný kov, čím len potvrdilo príslušnosť k užšej špičke v rámci Eurovia SBL. Okrem toho hrali aj v Alpsko-jadranskom pohári, kde sa im však nepodarilo obhájiť celkový triumf. Podobne ako v iných kluboch, tak aj na juhu Slovenska prichádza počas leta k početnejším zmenám.

Asi najpodstatnejšia prišla na trénerskej stoličke, kde vedenie klubu opäť siahlo po zahraničnom odborníkovi. Novým kormidelníkom sa stal 39-ročný Maďar András Vavra. Bývalý basketbalista presedlal po bohatej hráčskej kariére aj na tú trénerskú. V sezóne 2014/2015 začínal ako asistent trénera v MAFC Budapešť, potom však odišiel na tri sezóny koučovať druholigový Oroslány Sport Egylet. Za tento čas získal s klubom Heppov pohár a vo svojej divízii sa stal v predchádzajúcom ročníku majstrom. Pre Vavru bude pôsobenie v Komárne prvou zastávkou mimo Maďarska.

Zmenám sa nevyhol ani hráčsky káder. Vedenie klubu oznámilo, že zatiaľ angažovalo do svojho tímu dve nové tváre. Svoju profesionálnu kariéru na Slovensku odštartuje americký krídelník Dayon Goodman. Dve sezóny bol súčasťou univerzity Utah Valley, potom sa presunul do druhej divízie NCAA, kde sa stal súčasťou Westminster College. V ich drese exceloval, o čom svedčí zaradenie do najlepšieho tímu konferencie Rocky Mountain Athletic dva roky po sebe. Dokonca v predchádzajúcej sezóne sa stal konferenčným hráčom roka. Za Westminster odohral 26 stretnutí s priemerom 27,7 bodu (takmer 47% úspešnosť streľby za tri body), 8,3 doskoku, 3,3 asistencie a 1,3 zisku. Počas leta skúšal dostať sa do NBA, keď absolvoval tréningy s Utahom Jazz a Denverom Nuggets.

Druhou posilou je jeho 24-ročný krajan Jamal Hunter. Americký pivot pôsobil v predchádzajúcej sezóne v portugalskej najvyššej súťaži v drese Electrico FC. Celkovo zasiahol do 32 zápasov, priemerne zaknihoval 10,3 bodu, 7,5 doskoku, 1,8 asistencie, 1,8 zisku (5. najlepší v lige) a 1,5 bloku (líder v súťaži).

„Obuvníci“ sa okrem toho dohodli na pokračovaní spolupráce so štvoricou Slovákov. Bielo-červený dres bude aj naďalej nosiť Nenad Miloševič. Skúsený rozohrávač prišiel do Komárna na začiatku roka, v priemere zaznamenával 12,0 bodu, 2,6 doskoku a 3,5 asistencie na duel. Zostáva aj Ladislav Stojanov, ten mal v predchádzajúcom ročníku priemer 3,0 bodu a 1,2 doskoku. Súčasťou tímu bude aj Matej Marchyn (priemer 3,0 bodu na zápas) a Igor Kürthy (1,3 bodu na zápas).

Ďalšie mená sú podľa generálneho manažéra Komárna Jozefa Paulika v štádiu riešenia.

Highlighty nových posíl Komárna:

Foto: oselions.hu a Lukáš Droppan