• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vedenie Levíc potvrdzuje svojimi krokmi, že v ďalšom ročníku budú mať v tíme hlavné slovo Slováci. V žlto-zelenom drese pokračuje domáce duo Patrik Adámik a Martin Danielič.

Pre prvého menovaného to bude už štvrtá sezóna v Slovenskej basketbalovej lige. Dvadsaťročné krídlo zasiahlo v sezóne 2019/2020 do piatich duelov, okrem toho hralo aj za prvoligové „béčko“. Adámik patril v drese Junioru k ťahúňom družstva, v 15 stretnutiach mal priemer 17 bodov, 4,5 doskoku, 2,4 asistencie a 1,7 zisku na zápas. „Chcel by som sa poďakovať Leviciam za príležitosť v ďalšej sezóne a za to, že vložili dôveru do Slovákov. Mne osobne sa táto filozofia tímu páči, keď Slováci dostávajú prednosť pred legionármi,“ vyjadril sa Adámik po podpise kontraktu.

Danielič sa po ročnej zastávke v prvoligovej Nitre, vrátil medzi Patriotov. Celkovo odohral v levickom drese 14 zápasom s priemerom 1,1 bodu na stretnutie. Podobne ako Adámik, tak aj 20-ročný rozohrávač hrával za B-tím. Tam boli jeho zápasové priemery oveľa výraznejšie - 14,2 bodu, 3,6 doskoku, 5,1 asistencie a 1,6 zisku. „Som rád, že sme našli spoločnú reč a teším sa na pokračovanie v Leviciach. Dúfam, že dostanem šancu ukázať, kde som sa za tie roky posunul, čo som tu. Už sa neviem dočkať prvého zápasu,“ povedal Danielič.

Manažment Levíc pred niekoľkými dňami deklaroval, že na súpiske bude až 10 Slovákov. Správa o pokračovaní mladého dua potešila aj trénera Michala Madzina: „Som rád, že v tíme zostávajú levickí odchovanci, ktorú sú dôležitou súčasťou jadra tímu. Verím, že sa podarí zladiť ich školské povinnosti s tréningovým procesom tak, ako to zvládli minulý rok. Rátame s ich výraznejším zápasovým využitím a je len na nich, ako budú o svoje miesto v omladenom kádri bojovať.“

Patrioti postupne finalizujú družstvo na sezónu 2020/2021. Z predchádzajúceho ročníka zostala trénerovi Michalovi Madzinovi drvivá väčšina hráčov, počítať môže okrem Adámika s Danieličom, ešte aj s Martinom Bachanom, Borisom Bojanovským, Viktorom Juríčkom, Šimonom Krajčovičom a Samuelom Volárikom. Nové tváre sú zatiaľ tri, konkrétne David Abrhám, Patrik Pažický a Henri Wade-Chatman. O jedno miesto na súpiske zabojuje trio hráčov z ŠBK Junior Levice - Daniel Chaban, Dominik Špaňo a Samuel Szabó.

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan