• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Lučenec využil krátke zápasové voľno k rošáde na svojej súpiske. Che Bob sa rozhodol využiť ponuku z Dánska, na jeho miesto prichádza 25-ročný Američan Dalan Ancrum.

Bob patril k platným hráčom v rámci rotácie „pelikánov“, striedavo nastupoval do zápasov z pozície lavičkového hráča a člena základnej zostavy. Svoje pôsobenie v drese BKM končí s priemerom 11,3 bodu, 6,5 doskoku a 2,1 asistencie. „Chceli by sme poďakovať Chemu za jeho služby v Lučenci. Bol to dobrý spoluhráč a priniesol maximum, aby naplnil svoju pozíciu v tíme. Pri analýze výkonov družstva a toho, čo sa vyžaduje od konkurovania najlepším tímom súťaže, sme sa prišli k tomu, že Che nám plnohodnotne nevie splniť nároky svojej pozície, vďaka ktorej chceme dosiahnuť naše ciele. Prajeme mu len to najlepšie v novom klube v Dánsku,“ uviedol na jeho adresu tréner Daniel Sokolovsky.

Jeho náhrada prichádza so skúsenosťami z európskeho basketbalu. Ancrum má 198 cm, vďaka čomu môže hrať na viacerých postoch. Po absolvovaní univerzity Western Illinois odštartoval profesionálnu kariéru v katarskom Al Arabi Dauha. Následne sa na dve sezóny presunul na Cyprus, konkrétne do klubu Enonis Neon Paralimmi. Nová posila Lučenca sa tam vypracovala na jedného z najlepších hráčov súťaže, o čom svedčia priemery zo sezóny 2020/2021 - 19 bodov, 6,1 doskoku, 3,3 asistencie a 1,7 zisku.

Aktuálny ročník odštartoval v talianskom LUX Chieti, pred koncom roka sa pripojil k účastníkovi Ligy majstrov, gréckemu GS Lavrio. „Dalan je stále mladým basketbalistom v Európe, ale už ukázal na Cypre, ako dôležitým a všestranným hráčom môže byť pre tím, ktorý je podobný nášmu. Vzhľadom na svoje parametre má silné zručnosti, našli sme v ňom aj ďalšieho rozohrávača s excelentnou možnosťou prihrávania. Do nášho štýlu tiež zapadne vďaka atletickosti a rýchlosti. V obrane je veľmi aktívny, rozumie princípom a prináša konštantné výkony. V Dalanovi vidíme hráča, ktorý v kombinácii jeho basketbalového IQ a všestrannosti, môže okamžite pomôcť tomuto družstvu k dosiahnutiu cieľov,“ vyjadril sa Sokolovsky na margo novej posily.

Ancrum by už mohol absolvovať debut v lučeneckom drese v piatkovom stretnutí 19. kola Niké SBL na palubovke Komárna.

Highlighty novej posily Lučenca:

Foto: flickr.com/basketinside