• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po odchode Jiřího Jelínka z tímu MBK Handlová prichádzajú ďalšie zmeny. Spoluprácu s klubom ukončila aj trénerská dvojica Lubomír Růžička – Lukáš Pivoda.

Po niekoľkých kolách tak prichádza k zmene aj na trénerskej pozícii. Tím pod vedením Lubomíra Růžičku odohral v novej sezóne Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy šesť zápasov. V prvých troch boli „baníci“ neúspešní, keď najprv podľahli Prievidzi, Interu a Košiciam, no v ďalších troch zápasoch si pripísali víťazstvo nad Karlovkou, Svitom a Spišskou Novou Vsou.

V ďalšom stretnutí však českú trénerskú dvojicu na handlovskej lavičke neuvidíme. „V prvom rade by som chcel poďakovať vedeniu klubu a všetkým ľuďom v klube za ponuku trénovať Handlovú, ale rozhodol som sa, predovšetkým z nebasketbalových dôvodov, nepokračovať vo funkcii trénera MBK Handlová. Každý človek, ktorý robí vo svojom živote nejakú činnosť, tak by ho mala aj naplňovať, ale na prvom mieste má byť vždy rodina. Preto som sa rozhodol vrátiť späť do Českej republiky. Prajem všetkým pravým fanúšikom handlovského basketbalu, aby im ich tím privádzal čo najviac radosti a aby sa bavili basketbalom. Moje rozhodnutie nebolo kvôli víťazstvám alebo prehrám, bolo čisto osobné. Držím všetkým ľuďom v klube palce a na záver chcem poďakovať hráčom a popriať im pevné zdravie, lebo to je pre nich to najdôležitejšie,“ vyjadril sa k svojmu odchodu český kormidelník. Spolu s Růžičkom odchádza aj jeho asistent Lukáš Pivoda. „Ako asistent rešpektujem Lubošove rozhodnutie. Viem ako sa posledné týždne trápil touto myšlienkou. My sme do Handlovej prišli ako dvojica a ako dvojica aj odchádzame. Lubo dostal hneď po svojom rozhodnutí niekoľko ponúk v Česku a ja som rád, že budem môcť v našej spolupráci pokračovať. Týmto by som chcel poďakovať hráčom, hlavne tým mladším, s ktorými som pracoval, za ich zapálenie a budem im, ale aj celému klubu držať palce,“ hovorí Pivoda.

Vedenie MBK Handlová, z rozhodnutia trénera Růžičku nadšené nebolo, no vyhovelo mu. „Boli sme riadne zaskočení a snažili sme sa spoločne nájsť nejaké riešenie. Niekedy sa však veci nevyvíjajú tak, ako by sme si priali. Som veľmi rád, že som spoznal dvoch totálnych bláznov do basketbalu ako bol Růža a Luky. Obidvom prajem do budúcna veľa šťastia v osobných aj v pracovných životoch. Ale kde niečo končí, niečo nové zase začína a MBK Handlová ide ďalej. V sobotu sa ideme pobiť o ďalšie dôležité body, a tak Vás všetkých srdečne pozývam na zápas proti Komárnu. Príďte nás podporiť,“ vyjadril sa k odchodu trénerskej dvojice športový riaditeľ MBK. V sobotu už bude handlovský tím pod vedením nového trénera, ktorým sa stal Marko Cvetkovič, ktorý pôsobil v srbskom Niši. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo podpísať skvelého odborníka, ktorý bude od zajtra naším novým trénerom. O Marka sme mali záujem už pred rokom, ale nakoľko sme kvôli rekonštrukcii haly nehrali, k dohode nedošlo,“ Ivan Kartáč.  

Autor: Karolína Kučerová, zdroj: mbkha.sk

Foto: Peter Jaško