• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V tíme MBK Handlová sa v posledných dvoch týždňoch udiali zásadné zmeny. Ako prvý prišiel odchod Jiřího Jelínka a hneď na to klub oznámil aj zmenu na trénerskom poste. To však nie je všetko.

Jirka Jelínek aj tréner Lubomír Růžička sami požiadali o uvoľnenie od zmluvy, v čom im vedeniu klubu nakoniec aj vyhovelo. Odchod českého kormidelníka bol však nečakaný pre fanúšikov, vedenie MBK i samotných hráčov. „Hráči boli prekvapení, ale myslím si, že zmena trénera nás všetkých naštartuje a dá nám nový stimul. Nie je to jednoduché, postaviť sa pred tím, ktorý staval iný tréner a čakať, že všetko pôjde ako po masle. Chce to určitý čas aby sa tréner spolu s hráčmi spoznali a začali si dôverovať. Verím, že ten čas nebude dlhý a začneme napĺňať naše ciele, ktoré sa zmenami nemenia. Poprosím našich fanúšikov o trošku trpezlivosti a som presvedčený, že sa spoločnými silami dopracujem krok po kroku k vytúženému výsledku,“ hovorí k výmene trénerov športový riaditeľ klubu.

Namiesto českej dvojice Růžička – Pivoda tak prišiel srbský kormidelník Marko Cvetkovič. Ten tím viedol už v sobotňajšom zápase s Komárnom, v ktorom však Handlovčania svojmu súperovi podľahli o desať bodov. Odchod trénerov i Jiřího Jelínka však nie sú jedinými zmenami v tíme. „Už dávnejšie sme sa ešte s trénerom Růžičkom zamýšľali nad tým či a aké zmeny urobiť. Našej hre niečo chýbalo. Máme v tíme skvelých hráčov, ale stále to nie je ono. Niekedy je zmena nevyhnutná a môže pohnúť veci správnym smerom. Ani vo sne ma nenapadlo, že ako prvého budeme meniť trénera. Táto zmena nám všetkým vyrazila dych, ale som nesmierne rád, že sa nám podarili angažovať v takom krátkom čase výborného odborníka a skvelého človeka Marka Cvetkoviča. Spolu s trénerom každý deň veľmi intenzívne komunikujeme ako správne doplniť káder a verím, že sa nám to aj podarí.“

K ďalšej zmene došlo po sobotňajšom zápase s Komárnom, keď „baníci“ ukončili spoluprácu s Brianom Bennettom. „Zmena na poste pivota sa pýtala asi ako prvá. Dlho sme zvažovali, že Briana uvoľníme  a tím posilníme na jeho pozícii.  Dospeli  sme k názoru, že najlepšia pre neho bude zmena tímu, Brianovi by som sa chcel poďakovať za odvedenú prácu a  popriať mu v jeho novom angažmáne veľa šťastia,“ hovorí Ivan Kartáč. V stredajšom zápase v Nitre tak v handlovskom drese neuvidíme ani Jelínka a ani Bennetta. „Samozrejme, že hľadáme adekvátne posily. Viete, nie je to jednoduché teraz nájsť dobrých, kvalitných hráčov a hlavne ak ste tlačený časom. Sme si vedomí, že teraz nemôžeme spraviť chybu pri výbere hráča a tak k tomu aj pristupujeme,“ dodáva Kartáč.

Autor: Karolína Kučerová, zdroj: mbkha.sk

Foto: Peter Jaško