• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie MBK Handlová po nepriaznivých správach o odchodoch z minulých týždňov prináša aj pozitívne novinky. Do tímu Marka Cvetkoviča prichádzajú dve srbské posily.

Prvou posilou pod taktovkou nového trénera Marka Cvetkoviča, ktorý na tomto poste vystriedal Lubomíra Růžičku, je Nikola Vasojevič. 30-ročný srbský rozohrávač začínal s basketbalom v Ergonome Best Nis, ale postupne si vyskúšal pôsobenie aj v ďalších európskych krajinách, ako napríklad Bielorusko, Rumunsko, Maďarsko alebo Bosna a Hercegovina a predchádzajúci ročník strávil vo farbách tuniského Etoile du Sahel, s ktorým tento srbský rozohrávač zažil doteraz najväčšie úspechy vo svojej basketbalovej kariére.

Sezónu odštartoval celkovým triumfom na Arabskom klubovom šampionáte, radoval sa z celkového triumfu v pohári a v lige skončil s tímom na striebornej pozícii. Vasojevič je však už známy aj na Slovensku. Aktuálny ročník začínal v Prievidzi, odkiaľ sa presunul do Košíc, kde odohral šesť stretnutí s bilanciou 3,5 bodu a 1,3 doskoku a od tohto týždňa si bude obliekať aj dres MBK Handlová.

Ani druhá posila „baníkov“ nie je pre slovenských fanúšikov basketbalu žiadnou neznámou, najmä nie pre tých handlovských. Po roku a pol sa na Hornú Nitru vracia Nemanja Gudzič. „S Gudzičom som bol v kontakte nepretržite aj po jeho odchode. Gudzo je super chalan, ukázal že má srdce, dokáže sa do toho oprieť, a to je presne to, čo potrebujeme. Chceli sme ho od začiatku tejto sezóny, veľa sme spolu komunikovali a som veľmi rád, že sa nám to nakoniec podarilo,“ hovorí o staronovom hráčovi MBK Ivan Kartáč.

24-ročný krídelník do Handlovej prišiel v roku 2013. Počas svojej premiérovej sezóne v handlovskom drese odohral 28 zápasov s priemerom 10,8 bodu, 4,3 doskoku a 1,2 asistencie. Nemanja pokračoval v Handlovej aj v nasledujúcej sezóne, v ktorej však odohral len deväť zápasov, v ktorých priemerne zaznamenal 9,4 bodu, 4,8 doskoku a 1,8 asistencie. V januári 2015 už pôsobil v tíme KK Konstantin Niš, v ktorom zotrval až doteraz. Ako však športový riaditeľ Handlovej spomínal, s handlovským vedením bol Gudzič stále v kontakte aj počas jeho pôsobenia v Srbsku. „Áno často sme boli v kontakte a dokonca keď som bol v Srbsku 'lanáriť' trénera Cvetkoviča do Handlovej, práve Gudzo sa o nás postaral,“ hovorí Kartáč.

Ako už bolo spomenuté, Gudzič aj túto sezónu začal v Niši, kde odohral šesť zápasov. V nich priemerne na zápas nastrieľal desať bodov a doskočil štyri lopty. Teraz sa však opäť vracia do Handlovej, kde doplní tím Marka Cvetkoviča. „V prvom rade potrebujeme zlepšiť obranu a veríme, že práve Gudzo donesie do tímu šťavu a energiu hlavne na našej obrannej polovici. Neuhne pred súbojom, má výbornú streľbu aj prechod do útoku. Vieme čo od neho môžeme čakať a preto sme radi že je späť,“ povedal športový riaditeľ Handlovej.

Highlighty Nemanju Gudziča:

Autor: Karolína Kučerová, zdroj: mbkha.sk

Foto: Peter Jesenský