• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Levickí Patrioti skompletizovali príchod nateraz posledného hráča pred novým ročníkom. Žlto-zelený dres si v sezóne 2016/17 oblečie jeden z najlepších legionárov z minulého ročníka Slovenskej basketbalovej ligy, 25-ročný Američan Reggie Keely.

Člen zahraničného All-Stars tímu základnej časti Slovenskej basketbalovej ligy zostáva pôsobiť aj naďalej na slovenských palubovkách, z Košíc sa presúva do Levíc. „Som veľmi šťastný, že som sa s Levicami dohodol na pôsobení v novom ročníku SBL. Viem, že majú veľké množstvo fanúšikov a už sa teším na moment, keď budem hrať pred našim domácim publikom. Tiež poznám trénera Hojča, ide o veľmi dobrého trénera, proti ktorému som hral v predchádzajúcej sezóne. Teším sa na to, ako sa budem učiť jeho herný systém a basketbalový štýl, ktorý si myslím, že mi z môjho pohľadu a mojich schopností vyhovuje. Táto ponuka mala pre mňa zmysel z viacerých pohľadov. Som šťastný, ako to všetko dopadlo a rád by som s Levicami v sezóne 2016/2017 bojoval o medailu,“ povedala nová levická posila.

Jeden z najlepších legionárov predchádzajúceho ročníka potiahol Košice v nováčikovskej sezóne do boja o najvyššie pozície, nakoniec však s „býkmi“ skončil na štvrtom mieste. Jeho štatistiky však boli mimoriadne oslnivé, v 46 dueloch priemerne zaznamenal 13,1 bodu, 6,3 doskoku, 1,4 asistencie, 1,0 zisku a 1,0 bloku na zápas. „Reggie sa nám veľmi páčil, ako hral v minulej sezóne za Košice. Akonáhle prejavil záujem hrať za Levice, tak sme sa ho rozhodli priviesť do tímu. Získali sme hráča, ktorý pomôže na pozícii 4 a 5, prinesie vysokú pracovnú morálku a dúfame, že bude hrať rovnako alebo dokonca lepšie ako v predchádzajúcom roku. Doteraz sa pripravoval individuálne, preto týždenná absencia v našej letnej príprave nebude problémom,“ vyjadril sa tréner Patriotov Teo Hojč. Levičania si ešte pred začiatkom nového ročníka ponechali jedno voľné miesto pre legionára. 

Highlighty Reggieho Keelyho z prvého roka v SBL:

Autor: Ladislav Garaj, Zdroj: basketballevice.sk

FOTO: PETER JESENSKÝ