• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Interu zabojujú o pohárový hetrik pred vlastným publikom! Organizátorom finálového turnaja Slovenského pohára, ktorý je na programe od 17. do 19. februára 2017, sa na základe uznesenia Výkonného výboru SBA stal práve BK Inter Bratislava.

Final-Eight súťaže, ktorá sa po novom nazýva Eurovia Slovenský pohár, sa v Hant Aréne na bratislavských Pasienkoch uskutočnilo naposledy v roku 2014. Domáci vtedy v semifinále tesne podľahli Svitu, neskoršiemu víťazovi. V nasledujúcich dvoch ročníkoch však triumfovali práve žlto-čierni, keď uspeli najprv v roku 2015 v Komárne a o rok neskôr aj v Prievidzi. Akoby sa potvrdzovala tradícia, že Slovenský pohár len zriedka vyhrávajú hostiteľské kluby.

„Aj keď sme v ostatných dvoch sezónach neboli úspešní na ligovom poli, podarilo sa nám dvakrát získať Slovenský pohár. Tešíme sa, že budeme organizovať jeho tohtosezónnu edíciu,“ hovorí generálny manažér BK Inter Michal Ondruš a pokračuje: „Radi by sme znova obhájili a získali pohár na domácej pôde, čo sa nám nepodarilo pred tromi sezónami. Samozrejme, je to špecifická súťaž a je veľmi zaujímavá pre fanúšikov, ktorí majú príležitosť vidieť v krátkom čase na jednom mieste najlepšie slovenské družstvá. Veríme, že sa prebojujeme až do záverečnej fázy aj preto, aby pohár pre nestratil náboj najmä pre našich fanúšikov.“

V ostatných rokoch sme si už zvykli, že podujatia organizované na pôde Interu – či už to boli All-Star zápasy, vyvrcholenie pohára, alebo špičkovo obsadený medzinárodný turnaj Royal Cup – majú vždy vysokú úroveň. Ani teraz to nebude inak. Potvrdzujú to aj slová Jaroslava Murka, marketingového manažéra žlto-čiernych: „V prvom rade nás teší, že môžeme opäť organizovať takýto zaujímavý turnaj. Je to pre nás česť, no zároveň veľká zodpovednosť! Je na nás, aby sme pripravili podujatie, na ktorom sa všetci hráči i fanúšikovia budú dobre cítiť a zabávať sa. Nakoľko som takýto turnaj zažil aj ako hráč, už teraz sa veľmi teším. Týmto môžem už dnes všetkých pozvať na Eurovia Slovenský pohár a verím, že tento ročník prinesie veľa zaujímavých a férových súbojov.“

 Pripomíname, že na finálový turnaj sa prebojuje osem družstiev. Okrem organizátora aj družstvá umiestnené na 1. až 6. pozícii po polovici základnej časti Eurovia SBL (prípadne aj na 7. pozícii, ak je medzi spomínanými šiestimi organizátor turnaja). Posledná miestenka patrí kvalifikantovi. Hrá sa play-off systémom: v piatok (17. 2.) štvrťfinále, v sobotu (18. 2.) semifinále, v nedeľu (19. 2.) finále.

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: Peter Peniaško