• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Už na stredajší zápas do Komárna pocestuje Inter posilnený. Nie je vylúčené, že nastúpi aj Radoslav Rančík, ktorého v uplynulých dňoch kvárilo zranenie v hornej časti tela. No najmä, debut v žlto-čiernom drese klubu z Pasienkov absolvuje Salih Nuhanovič.

Skúsený slovinský pivot, ktorý 24. novembra oslávil 34. narodeniny, je dobre známy slovenskému publiku, keďže v nedávnej minulosti ako hráč Levíc a Nitry patril medzi výrazné osobnosti našej najvyššej súťaže, v rámci ktorej absolvoval aj zápas hviezd. Naposledy pôsobil v kosovskom klube KB Peja, predtým v rumunskom CSM Oradea a tuniskom Club Africain Tunis.

Salih je platný v obrane, kde zbiera doskoky i bloky a aj v ofenzíve, kde zaujme jeho vysoká produktivita. I napriek výške 210 cm je veľmi pohyblivý a obratný. Všetky tieto atribúty, spolu s nepreberným množstvom skúseností, chce teraz využiť tréner interistov Oliver Vidin, ktorý o novej akvizícii hovorí: „Od začiatku sme vedeli, že potrebujeme ešte jedného podkošového hráča. Nuhanoviča poznáme už dlhú dobu. Vieme, že v obrane zaistí výšku a doskok, v útoku dobre zapadne do útočných akcií a systémov. Ide o skúseného hráča, ktorý už pôsobil na Slovensku a pozná ligu. S niektorými našimi hráčmi hrával tu, na Slovensku, s niektorými v Rumunsku. Vždy však pôsobil vo výborných kluboch, ktoré vyhrávali titul, alebo aspoň o titul bojovali. Naviac má skúsenosti z európskych pohárov. Dokáže dominovať pod košom a spraviť rozdiel. Určite nám pomôže.“

Aj napriek tomu, že družstvu pod vedením kouča Vidina sa už od prípravného obdobia nevyhýbajú zranenia, dokázali Bratislavčania vyhrať 12 z úvodných 14 zápasov sezóny a vďaka tomu sa držia na najvyššej priečke tabuľky Eurovia SBL. V niektorých dueloch však mohol tréner Vidin počítať len s 8 či 9 zdravými hráčmi, vrátane neskúsených mladíkov. To sa teraz zmení: „Potrebovali sme hráča, ktorý nám zaistí dostatočnú rotáciu. Možno sa teraz zmení minutáž niektorých našich hráčov, ale to neznamená, že sa budú meniť ich úlohy. Čo všetci robili doteraz, v tom budú pokračovať. Sezóna je veľmi dlhá. Že sme doviedli Nuhanoviča, neznamená, že niekomu neveríme. My len vieme, kde máme v niektorých chvíľach problém a keď príde nejaký dôležitý zápas, nechceme to nechávať na náhodu.“

Doma sa interisti najbližšie predstavia v sobotu 10. decembra proti Nitre. Premiéru pred domácim publikom tak Nuhanovič absolvuje práve proti svojmu bývalému zamestnávateľovi. Nepredbiehajme však udalosti a Salihovi zaželajme úspešný debut už v stredu na pôde vicemajstrovského Komárna.

Highlighty Saliha Nuhanoviča:

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: Peter Baráth