• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Súpiska handlovského "Baníka" sa rozrástla o ďalšie meno, ktoré posilní káder pred blížiacou sa sezónou 2018/2019. Ku kvartetu Slovákov sa v uplynulom týždni pridal odchovanec Handlovej Adam Stehlík.

"Adam skončil pôsobenie v juniorskom tíme a bola by škoda odstaviť ho. Rozhodli sme sa, dať mu príležitosť a teraz to už bude výlučne v jeho vlastných rukách. Verím, že svoju šancu využije a nazbiera potrebné skúsenosti pre svoj basketbalový rast," zhodnotil tréner Torda.

Devätnásťročný handlovský krídelník disponuje najmä strelou spoza perimetra, no napriek tomu sa v uplynulej sezóne na palubovku príliš často nedostával. Práve túto skutočnosť by chcel najmladší hráč Handlovej zmeniť a ako sám tvrdí, urobí pre to maximum. "Veľmi si vážim šancu, ktorú som od trénera a vedenia klubu dostal. Budem robiť všetko, aby som sa za ňu odvďačil. Myslím si, že tréner Torda mi má čo odovzdať, nakoľko dlhé roky pracoval s mládežou a vychoval množstvo skvelých basketbalistov. Za každú sekundu, strávenú pod ligovými košmi mu budem vďačný," skonštatoval mladý Handlovčan.

Adam sa po ukončení pôsobenia v juniorskom tíme bude naplno venovať seniorskému basketbalu. Práve v tomto období sa pre neho začína nová etapa kariéry a nastávajúci ligový ročník odštartuje jeho profesionálnu kariéru. "Prechod od mládežníckého k mužskému basketbalu je pre každého hráča veľmi náročný, a to hlavne po fyzickej stránke. Predsa len ide o posun do niekoľkonásobne kvalitnejšej súťaže, v ktorej sa presadia len tí najlepší. Preto som si počas letných mesiacov nemohol dovoliť oddychovať a voľný čas som trávil individuálnou prípravou. V nej mi pomáhal kondičný tréner Martin Mrviš, ktorému za to ďakujem," prezradil Stehlík.

Letná príprava odštartovala v pondelok 6. augusta. Pod taktovkou Petra Tordu sa na palubovke handlovskej športovej haly stretlo osem hráčov, medzi ktorými nechýbal ani Adam. "S priebehom prvého tréningu som bol spokojný a napriek tomu, že sa všetci ešte dobre nepoznáme, skúšali sme rôzne herné situácie. Tréner Torda nemrhá časom a náš prvý tréning mal hlavu aj pätu. Myslím si, že v Handlovej sa vytvára dobrá partia. Legionári sa pripoja neskôr a ja som najviac zvedavý na Andreja Mangolda, od ktorého by som si chcel veľa zobrať. Je pre mňa obrovská výzva, pôsobiť v jednom tíme s hráčom, ktorý vystupoval v jednej z najkvalitnejších súťaží v Európe. Viem, že sa od neho môžem veľa naučiť," dodal v závere rozhovoru talentovaný handlovský odchovanec.

Autor: Pavel Procner, zdroj: mbkha.sk

Foto: Jakub Ruman