• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ďalší slovenský reprezentant zostáva minimálne najbližšie dva roky súčasťou Levických Patriotov. Vedenie klubu sa dohodlo na novom dvojročnom kontrakte s 23-ročným krídelníkom Martinom Bachanom.

„Bachy“ prišiel rozvíjať svoje basketbalové schopnosti po dlhoročnom pôsobení vo Svite. V žlto-zelenom drese postupne získal minutáž a dôveru od trénera Tea Hojča. Jeho herný progres zbrzdilo na začiatku aktuálneho ročníka zranenie, pre ktoré bol z hry až do začiatku decembra. Najmä v play off však preukázal, ako vie byť platným hráčom pre Levice. Celkovo zasiahol do 33 zápasov, s priemerom 4,0 bodu a 2,5 doskoku na duel. Prioritou pre vedenie klubu bolo dohodnúť sa so slovenskými hráčmi, ktorí v klube už pôsobili a teší nás, že sa nám to postupne aj darí. Je to dôkaz, že sa v klube cítia dobre a že tu majú vytvorené ideálne podmienky na svoj rast. Martin mal za sebou výbornú letnú prípravu, potom však prišlo zranenie kolena, ktoré ho na dlhšie vyradilo z hry. Nesmierne nás teší, že v play off ukázal svoj potenciál. Samozrejme, hovorili sme spolu aj o veciach, na ktorých musí individuálne pracovať, ak sa chce posunúť vo svojej hre ešte na vyšší level. Je to veľmi pozitívny typ hráča, ktorého by chcel mať každý tréner v tíme,“ povedal na margo podpisu novej zmluvy generálny manažér klubu Ladislav Garaj.

Podobne ako drvivá väčšina slovenských hráčov na levickej súpiske, tak aj Bachan má vo svojej zbierke ligové zlato a bronz, triumf v rámci Slovenského pohára a striebro z Alpsko-jadranského pohára. Počas účinkovania medzi Patriotmi sa etabloval aj do reprezentačného tímu, ktorému by mohol v lete pomôcť v predkvalifikácii majstrovstiev Európy 2021. V Leviciach sa po dvoch odohratých sezónach cítim už ako doma. Vedenie klubu prišlo po sezóne s ponukou na ďalšie pokračovanie našej spolupráce, ktorú som s radosťou prijal. Verím, že sa opäť poskladá kvalitné družstvo, ktoré dokáže zopakovať úspechy z posledných rokov. Už teraz sa teším na novú sezónu a skvelých fanúšikov, ktorí budú zapĺňať levickú halu,“ neskrýval Bachan pozitívne dojmy z pokračovania v levickom družstve.

Vedeniu Patriotov sa len niekoľko dní po konci sezóny podarilo zaistiť služby väčšiny slovenských hráčov na súpiske. Žlto-zelený dres si v nasledujúcom ročníku s istotou oblečie okrem Bachana aj Boris Bojanovský a Šimon Krajčovič. Nateraz jedinou novou akvizíciou je Viktor Juríček zo Spišskej Novej Vsi.

Zdroj: basketballevice.sk

Foto: Lukáš Droppan