• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

A4ka All-Star Game SBL 2019 sa blíži do finále menoslovu účastníkov. K Slovákom sa pridá Stanislav Baldovský z Iskry Svit a Nenad Miloševič z Komárna. Proti ním budú hrať tímoví spoluhráči, konkrétne Jalen Nesbitt a Miles Bowman jr.

Kouč slovenského výberu Peter Jankovič a jeho náprotivok Aramis Naglič si v tomto kole vyberali zástupcov z juhu Slovenska a spod Tatier. Skúseného 30-ročného krídelníka „Podtatrancov“ Stanislava Baldovského síce v tejto sezóne mierne brzdia zranenia, no jeho prínos pre Iskru je stále dosť dôležitý. Po desiatich stretnutiach mal priemer 7,7 bodu a 1,6 doskoku na zápas. „Skúsený hráč, ktorý si našiel svoje miesto vo Svite a maximálne napĺňa svoje postavenie a očakávania klubu. 'Baldy' si svojimi výkonmi určite pozvánku zaslúžil,“ povedal Jankovič.

Ostrieľaný už 36-ročný rozohrávač Srb so slovenským pasom Nenad Miloševič to v aktuálnom ročníku nemá jednoduché. Nielenže bojuje s Komárnom na palubovke, ale aj na funkcionárskom poli. Aj jeho trápia drobné „boľačky“, ale stále predvádza, že nepatrí do starého železa. V 11 zápasoch dosahoval priemerne 14,8 bodu, 1,5 doskoku a 4,3 asistencie. „Každý rok potvrdzuje svoju kvalitu a je jedno, v ktorom klube pôsobil. Stále si svoje miesto ustál. Dá sa povedať, že určite je najskúsenejším hráčom v našom výbere a má čo ukázať,“ myslí si tréner slovenského družstva.

hlavni treneri asg

V drese Svitu zažíva zatiaľ vynikajúcu sezónu 26-ročný americký krídelník Jalen Nesbitt. Skúsenosti z európskeho basketbalu naplno ukazuje aj v najvyššej najvyššej súťaži, kde patrí k hviezdam ligy. Vyjadrené číslami, hráč Iskry má priemer 17,9 bodu, 8,1 doskoku, 2,2 asistencie, 2,2 zisku a 1,2 bloku na zápas. „Nesbitt a Bowman sú lídrami svojich tímov. Nesbitt je novou tvárou v slovenskom basketbale. Hneď ukázal, že ide o veľmi zaujímavého hráča, ktorý má aj na vyššiu úroveň,“ vyjadril sa na jeho adresu Naglič.

Po ročnej prestávke sa k „obuvníkom“ vrátil Miles Bowman jr. a vyzerá to tak, že na juh Slovenska prišiel ešte v lepšej forme, ako tomu bolo počas jeho prvého pôsobenia. Dvadsaťšesťročný podkošový hráč má aktuálne priemer double-double na zápas, konkrétne 18,6 bodu a 10,4 doskoku. „Bowman je známou tvárou. Ide o výborného hráča s konštantne kvalitnými výkonmi v počte doskokov a bodov,“ dodal kouč zahraničného výberu.

 

Aktuálne zloženie tímov A4ka All-Star Game SBL 2019:

Tím „Slovensko“: Michal Baťka (Inter Bratislava), Jaroslav Musil (BKM Lučenec), Jakub Merešš, Róbert Rožánek (obaja BK Slávia Žilina), Adam Antoni (BC Prievidza), Tomáš Mrviš (MBK Baník Handlová), Stanislav Baldovský (Iskra Svit), Nenad Miloševič (MBK Rieker COM-Therm Komárno)

realizačný tím: Peter Jankovič - hlavný tréner, Ivan Kurilla, Michal Madzin - asistenti trénera

 

Tím „Svet“: Kenney Funderburk, Lee Skinner (obaja Inter Bratislava), Melsahn Basabe, Mike Caffey (obaja BKM Lučenec), Ibrahim Durmo (BC Prievidza), Aleksandar Radukič (MBK Baník Handlová), Jalen Nesbitt (Iskra Svit), Miles Bowman jr. (MBK Rieker COM-Therm Komárno)

realizačný tím: Aramis Naglič - hlavný tréner, Tihomir Bujan, Rudolf Jugo - asistenti trénera

 

Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť už teraz cez ticketportal.sk.

Foto: Lukáš Droppan