• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nielen výrazné zmeny na lavičke, respektíve v hráčskom kádri, ale aj veľká zmena identity. Privítajme v lige "nového" účastníka - Spišských Rytierov.

„Čaro starovekého rytierstva je ukryté v neuveriteľnej bojovnosti, vytrvalej odolnosti a všadeprítomnej férovosti. To boli hlavné cnosti bojovníkov v brneniach, ktorí sa počas križiackych výprav preháňali na koňoch naprieč celou Európu. A práve bojovnosť, odolnosť a fér hra bude na palubovke zdobiť novodobých Spišských rytierov.“

Takto historicko-poeticky nám priblížil historickú zmenu názvu klubu športový manažér Spišiakov Michal Búza. „Táto myšlienka vo výkonnom výbore zrela už nejaké dva - tri roky. Hľadali sme nový názov a spôsob ako to urobiť, pretože sme a chceme byť dynamickým a moderným klubom a vo svete takéto procesy bežne prebiehajú. Hľadali sme spojitosť s regiónom, s našou okolitou prírodou, či históriou mesta, no všetky relevantné názvy už boli využité inde. Veď máme handlovských 'baníkov', svitské 'medvede', a tak nám skrsla myšlienka nazvať klub Spišskí Rytieri, keďže Spiš dýcha históriou, či hradmi, kde sa rytierske súboje zvádzali. Samozrejme, nesie to v sebe odkaz na to všetko, čo rytierstvo znamená a ja verím, že vyššie spomínané cnosti neostanú len v názve klubu, ale že ich všetci tí, ktorí si oblečú spišskonovoveské basketbalové 'brnenie', prenesú hlavne na palubovku,“ objasnil vznik nového názvu tímu Michal Búza.

Oficiálne klub bude aj naďalej vystupovať pod hlavičkou BK 04 AC LB Spišská Nová Ves, Spišskí Rytieri budú marketingovou značkou, pod ktorou však Spišiaci budú nastupovať aj v SBL-ke, aj v Alpsko-jadranskom pohári.

„Samozrejme, chvíľu to potrvá, kým si celá basketbalová obec, nielen tu na Spiši, zvykne na nový imidž klub. Marketingovo meníme logo, meníme spôsob komunikácie. V meste sú už nainštalované nové bilboardy, chystáme veľkú kampaň na sociálnych sieťach, pripravujeme aj nový vizuál športovej haly, proste chceme ísť s dobou a ponúknuť fanúšikovi komplexnejší zážitok z basketbalu. Z komunikácie s rôznymi ľuďmi sme vycítili, že hlavne názov BK 04 AC LB je 'nezaujímavý', samozrejme rešpektujeme históriu a preto sme ho istým spôsobom do novej podoby zakomponovali. Túžim po tom, aby sa v čo najbližšom čase stala zo Spišských Rytierov rešpektovaná a uznávaná značka, aby sa s tým stotožnili hlavne naši fanúšikovia. Viem, že časť hlavne tých starších a konzervatívnejších bude 'frflať', že čo sme si to zasa vymysleli, ale verím, že aj oni si časom nájdu k tomu všetkému cestu a že spolu na basketbale vytvoríme tú pravú rytiersku atmosféru a že Spišskí rytieri SNV vyhrajú čo najviac súbojov,“ dodal spišskonovoveský manažér.

Zdroj a foto: basketsnv.sk