• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prievidzskí basketbalisti sa v len v stredu v noci vrátili z Bratislavy po úspešnom zápase v bratislavskej Karlovke a už vo štvrtok ráno viacerí stáli opäť na palubovke. Nie však ligovej, ale školskej - na Základnej škole na Ulici Mariánskej v Prievidzi, kde sa stretli s tamojšími šiestakmi, siedmakmi, ôsmakmi i deviatakmi.

„Rozhodli sme sa podporiť pohybové aktivity žiakov na školách, rozvinúť či zintenzívniť ich vzťah k športu stretnutiami s našimi úspešnými basketbalistami a absolvovaním spoločných hodín telesnej výchovy. Žiaci sa budú môcť s hráčmi porozprávať a rovnako si aj zašportovať priamo na palubovke,“ prezradil zámer generálny manažér BC Prievidza Martin Boško.

Premiérovo sa členovia BC Prievidza predstavili na Základnej škole na Mariánskej ulici. medzi tamojších žiakov zavítali basketbalisti Jaytornah Wisseh, Marek Jašš, Martin Bílik a Grant Sitton, ďalej tímový manažér Prievidze Filip Trosko i člen dozornej rady BC Branislav Bucák.

Diskusia a športovanie

V prvom bloku žiaci diskutovali s hráčmi v slovenskom i anglickom jazyku na rôzne témy. Dozvedeli sa nielen o úspechoch klubu, ale aj informácie priamo z kuchyne BC o tréningovom procese, voľnočasových aktivitách hráčov, či ich vzťahu k Prievidzi a Slovensku. V druhom bloku si mohli žiaci s hráčmi vyskúšať basketbal priamo na palubovke či zahádzať na kôš. Samozrejme nechýbala ani autogramiáda a vzájomné fotenie.

„Som rád, že samotné stretnutie sa „netočilo“ len o športe a výkonoch na palubovkách, ale aj o vzdelaní. Prievidzskí hráči prízvukovali žiakom, aká je pre nich dôležitá škola a kvalitné vzdelanie, ktoré formujú každého človeka, vrátane vrcholových športovcov. Nielen tvrdé tréningy, ale aj kvalitné základy nadobudnuté v školských laviciach pomohli našim basketbalistom dostať sa medzi špičku v slovenskej lige,“ uviedol člen dozornej rady BC Prievidza Branislav Bucák.

Ďalšie stretnutia so žiakmi

Prievidzskí basketbalisti plánujú pokračovať v návštevách prievidzských škôl. Najbližšie sa chystajú počas hodín telesnej výchovy zavítať na miestnu Obchodnú akadémiu a Základnú školu na Ulici Sama Chalupku.

„Našim cieľom je postupne prejsť všetky prievidzské školy. Budeme radi, keď naše návštevy na školách pomôžu čo i len v niekoľkých deťoch prebudiť či zintenzívniť ich vzťah k športu a aktívnemu životnému štýlu,“ dodal Filip Trosko, tímový manažér BC Prievidza.

Autor, foto a zdroj: pdbasket.com