• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Šesticu slovenských hráčov na súpiske handlovského "Baníka" skompletizovala stálica klubu - Ondrej Haviar. Basketbalový tím z hornej Nitry má tak pred začiatkom sezóny zazmluvnených osem hráčov. Zvyšné kvarteto súpisky by malo byť známe v najbližších dňoch.

Ondro Haviar je tridsaťdvaročný odchovanec handlovského basketbalu. Skúsený rozohrávač odovzdal takmer celú svoju kariéru domovskému klubu, s výnimkou sezóny 2015/2016, kedy zatúžil po zmene. Po deviatich rokoch odohral spomínaný ligový ročník v drese Komárna.

S "obuvníkmi" sa mu podarilo získať vicemajstrovský titul. Bola to jeho štvrtá medaila spod ligových košov. Ďalšie striebro a dvakrát bronz vybojoval práve pre handlovských fanúšikov. V zeleno-čiernom drese odohrá svoju dvanástu sezónu. "Pre hráča nie je jednoduché každým rokom začínať takpovediac od piky, keďže na začiatku sezóny má Handlová na svojej súpiske nové mená. Opäť si budeme musieť na seba zvykať a čo najrýchlejšie sa zohrať. Na to som si už ale za tie roky zvykol. Toto konštatovanie má ale aj pozitívnu stránku. Teším sa, že opäť spoznám nových priateľov a zaujímavých ľudí," zhodnotil s úsmevom na tvári handlovský rozohrávač.

Handlovský odchovanec bude v nastávajúcej sezóne obliekať dres s kapitánskym „céčkom“, čo nie je v jeho prípade nič neobvyklé. Nová výzva na neho ale čaká na lavičke, kde bude pôsobiť ako asistent trénera Tordu. "Táto ponuka ma veľmi potešila. Neviem sa dočkať na spoluprácu s Peťom Tordom, s ktorým sme sa ako hráči v Handlovej tesne míňali. Peťo odišiel presne v mojom premiérovom ročníku. Náš vzťah je ale veľmi dobrý. Stretávame sa na basketbalových kempoch, kde spolu trénujeme mládež. Na poste asistenta by som sa chcel od neho čo najviac naučiť. Má skúsenosti z mládežníckeho basketbalu, ale aj z pôsobenia v seniorskom reprezentačnom tíme. Skúsenosti, ktoré od neho získam, by som rád odovzdával mladým hráčom, ktorí potrebujú chytiť správny smer," povedal Haviar.

Handlovský rodák a novopečený asistent sa po prvý raz v kariére stretáva v jednom tíme so svojim reprezentačným spoluhráčom v 3×3 basketbale a dobrým priateľom, Lukášom Hofericom. "Správa o príchode „Hofa“ ma veľmi potešila. Sme vynikajúcimi priateľmi ako na 3×3 kurte, tak aj v osobnom živote. A o zohranosti medzi nami nemôže nik ani len zapochybovať," uzavrel so smiechom sympatický Handlovčan.

Okrem Lukáša Hofericu bude ale zdieľať šatňu s novými, mladými hráčmi, ktorí zažijú v handlovskom drese premiéru. Kapitán a asistent trénera sa na spoluprácu s nimi teší, no vo svojich predsezónnych cieľoch má jasno. "Ako hráč som celú svoju kariéru stál nohami pevne na zemi. To znamená, že som sa vždy snažil ukladať si reálne a dosiahnuteľné ciele. Rovnako by som to chcel praktizovať aj z pozície trénera. Preto zostávam aj v tejto chvíli pri zemi. Čo sa týka mladých hráčov v našom tíme, musím povedať, že svoju budúcnosť majú len vo svojich rukách. Podmienky na tréning majú ideálne. Či už je to krásna športová hala, nadštandartne vybavená posilňovňa, alebo kvalitný kouč Torda, respektívne kondičný tréner Martin Mrviš, to všetko im je plne k didpozícií. Teraz je to už iba na nich, či ponúknutú šancu chytia za pačesy," skonštatoval na záver Ondro Haviar.

Autor: Pavel Procner, zdroj: mbkha.sk

Foto: Peter Jesenský