• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 18. kole SBL sa predstavíme na palubovke Spišskej Novej Vsi. Domácim máme čo oplácať, keďže v deviatom kole nás v doma v Niké aréne kvalitným výkonom zdolali 82:71. Z pohľadu tabuľky nás čaká jednoznačná úloha, ktorou je priniesť domov výhru.

„Čaká nás cesta do Spišskej Novej Vsi, ktorá ukazuje, že je silným súperom pre každého, a to hlavne na domácej palubovke. Či už v obrane alebo útoku, musí každý jeden z nás odovzdať na ihrisku všetko. Zvíťaziť môžeme len ak budeme hrať tímovo. Našim verným fanúšikom chceme ukázať, že vieme hrať basketbal, aký sa na BC Prievidza patrí," zhodnotil situáciu pred zápasom asistent trénera Maroš Helmecy.

Popovič na zápasovej súpiske

Dobrou správou posledných dní bolo vyjadrenie lekárskeho tímu, ktorý povolil Markovi Popovičovi plnú tréningovú a zápasovú záťaž. Keďže určitý čas s mužstvom nemohol trénovať, samozrejme, potrvá ešte určitý čas, kým sa dostane opäť do formy. Najdôležitejšie je, že sa cíti dobre a je opäť v plnom tréningovom procese. Na zápase so Spišskou Novou Vsou už na súpiske bude, no jeho minutáž bude závisieť od trénera Claxtona.

Kádaši späť v Prievidzi

Do nášho tímu sa vracia mladý perspektívny hráč Jakub Kádaši, ktorého si fanúšikovia určite dobre pamätajú z majstrovskej sezóny 2015/16, kedy dostal šancu v dvadsiatich stretnutiach, z toho raz začínal v základnej zostave. „Som veľmi rád, že po tom, čo Jakub ukončil svoje pôsobenie v Lučenci, mieri naspäť do Prievidze. Je to hráč, ktorý už počas našej majstrovskej sezóny ukazoval skvelý progres, či už v seniorskom alebo juniorskom tíme. Má potrebný talent aj charakter a ak sa s ním bude správne pracovať, môže byť budúcnosťou slovenského basketbalu. Podpísali sme dlhodobejšiu zmluvu, preto od neho očakávame v prvej sezóne hlavne tvrdú prácu a napredovanie, ktoré sa následne naplno ukáže v ďalších sezónach,“ vyjadril sa na adresu staronovej posily generálny manažér Marko Batina.

Zdroj: pdbasket.com, Foto: archív