• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

BKM Lučenec sa po vyriešení trénerskej otázky pustil do skladania družstva na nasledujúci ročník. Fanúšikovia „Novohradčanov“ sa môžu tešiť aj na nové tváre, prvou z nich je 22-ročný americký krídelník Andrew Eudy. 

Absolvent americkej univerzity Campbell odštartuje na Slovensku svoju profesionálnu kariéru. Súčasťou NCAA bol predchádzajúce štyri roky, počas ktorých predvádzal výrazný basketbalový pokrok. Od lavičkového hráča sa dostal až k najzaujímavejším hráčom konferencie. V záverečnej sezóne Eudy naskočil do 33 duelov, priemerne v nich dosahoval 11,9 bodu (54,2% úspešnosť za dva body, 40,8% za tri body a 86,7% z čiary trestných hodov), 6,8 doskoku, 3,6 asistencie a 1,4 bloku. S družstvom sa predstavil v konferenčnom semifinále a finále, okrem toho sa pred príchodom do Lučenca prepracoval do druhého najlepšieho All Star tímu svojej konferencie.

„Ponuku z Lučenca som sa rozhodol prijať z dôvodu, že som počul len dobré veci a dostali sa mi správy o láske k basketbalu v tomto meste. Čo viem, tak v nasledujúcom ročníku sú ambície vyššie, ako keď družstvo bolo nováčikom. Hovoril som tiež s bývalým hráčom Aaronom Rountreem, ktorý mi prezradil vynikajúcu skúsenosť s Lučencom pred niekoľkými rokmi. Teším sa, ako sa stanem súčasťou Lučenca. Moje očakávania sú vysoké, keďže viem, kto bude súčasťou družstva a že budeme mať spoločný cieľ – vyhrávať. Vedenie klubu pracuje tvrdo na tom, aby dalo dokopy výbornú partiu chalanov, ktorá bude bojovať za klub a fanúšikov. Videl som niekoľko videí, na ktorých bolo jasne vidieť, akí sú fanúšikovia a vo väčšine prípadov zaplnia halu. Teším sa už na to, ako si oblečiem dres Lučenca,“ prezentovala svoj názor nová posila Lučenca.

Eudy sa v družstve stretne so svojim krajanom DeAngelom Isbym, okrem toho je zatiaľ súčasťou Lučenca slovenský krídelník Roman Skvašik. Taktovku nad lučeneckým tímom bude mať Srb Goran Miljevič.

Highlighty novej posily Lučenca:

Foto: gocamels.com