• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Handlová angažovala mládežníckeho reprezentanta Slovenska, 19-ročného pivota Branislava Mátycha.

Handlovský manažment to v mesiaci jún odpálil na plné obrátky a nové mená sa z útrob handlovskej športovej haly valia rýchlosťou blesku. Súpiska "Baníka" sa iba v piatok rozrástla o prievidzského odchovanca Mareka Jašša. Neprešlo ani 24 hodín a "zeleno-čierni" hlásia ďalšiu posilu. Ôsmym hráčom v zostave sa v sobotu stal odchovanec handlovského basketbalu a mládežnícky reprezentant Slovenska - Branislav Mátych.

Deväťnásťročný krídelník odštartoval svoju hráčsku kariéru v Handlovej, odkiaľ ešte v juniorskom veku odišiel do klubu IMC Považská Bystrica. “Samozrejme, že si dobre spomínam na svoje prvé basketbalové kroky v Handlovej. Začínal som pod vedením trénera Smačka a neskôr som prešiel rukami trénerov Mrviša a Daubnera. Po skončení základnej školy ma do Považskej Bystrice stiahol tréner Peter Torda. Som mu do dnes za to veľmi vďačný, pretože mi tým dal príležitosť porovnávať sa s najlepšími hráčmi na Slovensku. To v Handlovej nebolo možné,” skonštatoval Mátych.

Debut v najvyššej seniorskej súťaži zaznamenal vo vlaňajšej sezóne, keď sa upísal basketbalovému tímu spod Dubňa, žilinskému PP & TV Raj. Za "šošonov" trávil na palubovke v priemere sedem minút na zápas a prispieval k vytváraniu tímovej chémie. Tá Žilinčanov držala až do polovice dlhodobej časti na vynikajúcom treťom mieste. “Uplynulá sezóna bola v rámci SBL pre mňa premiérovou. Za svoje pôsobenie v Žiline ďakujem trénerovi Ivanovi Kurillovi, ktorý bol mojím koučom v reprezentácii do dvadsať rokov a ponúkol mi miesto na súpiske Žiliny. Uplynulú sezónu hodnotím veľmi pozitívne a verím, že skúsenosti získané pod Dubňom využijem v drese Handlovej,” povedal handlovský odchovanec.

Braňo sa do svojho domovskéhu klubu vracia po piatich rokoch a na nastávajúcu sezónu sa veľmi teší. “Každý hráč sa teší, keď sa môže vrátiť do klubu, v ktorom začínali jeho prvé basketbalové kroky a inak tomu nie je ani v mojom prípade. Moje rozhododovanie netrvalo príliš dlho, stačilo, aby som sa pozrel na mená hráčov, ktorí figurujú na handlovskej súpiske. Viem, že budem hrávať po boku chalanov, ktorí majú obrovské srdce a ja sa mám od nich čo naučiť,” dodal na záver najmladší hráč "Baníka".

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Jakub Ruman