• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Režisérom hry Spišiakov bude v sezóne 2020/21 odchovanec univerzity Rhode Island, hrajúcej v divízii NCAA 1, Jarvis Garrett.

Svoju profesionálnu kariéru začal tento 25-ročný, 183 cm vysoký a 79 kg vážiaci rozohrávač v ročníku 2018/19 v cyperskej Omonia Nikózia. V uplynulej sezóne Garrett ostal na Afroditinom ostrove, a v drese APOEL-u Nikózia si zahral aj prestížny Európsky pohár FIBA (FIBA Europe Cup). V cyperskej lige dosahoval v priemere 13,2 bodu, rozdal 4,4 prihrávok. Ešte viac hviezdil vo FIBA Europe Cupe, jeho 14,4 bodov potvrdzuje hlavne jeho strelecké kvality.

„Trvalo to chvíľu, kým sme v spolupráci s trénerom Hojčom obsadili tento post. Tých ponúk bolo neuveriteľne veľa, voľba napokon padla na Garretta, verím, že sme vybrali správne. O Garrettovi sa pozitívne vyjadril aj náš bývalý kouč Bitzanis, ktorý roky na Cypre pôsobil a potvrdil, že Garrett je správnou voľbou. Dúfam, že zapadne do tímu aj po ľudskej stránke a že pomôže napĺňať naše ambície,“ skonštatoval na margo príchodu amerického rozohrávača športový manažér Spišskej Novej Vsi Michal Búza.

Trochu oneskorený podpis najkľúčovejšej pozície v tíme vysvetlil tréner Teo Hojč: „Pred podpísaním zmluvy s Jarvisom Garrettom, sme boli dohodnutí s dvoma inými hráčmi na pozíciu PG. Som presvedčený, že prvý z nich by bol najlepší rozohrávač našej ligy, zmluva už bola podpísaná, ale o pár dní dostal ponuku zo silnej európskej ligy, tak sme ho nechali ísť. Niekoľko dní neskôr sme sa dohodli na podmienkach zmluvy s ďalším kvalitným PG, ale ten sa nakoniec rozhodol zostať doma kvôli vážnym rodinným problémom. Niečo podobné som vo svojej kariére ešte nezažil. Bolo to ťažké, lebo tréneri a GM vedia, koľko veľa času zaberie nájsť správneho hráča, ktorý chce prísť na Slovensko a je v tom budgete, ktorý je k dispozícii. Vzhľadom na to sme hľadali ďalšiu alternatívu a voľba padla na Jarvisa. Mal dobrú sezónu na Cypre, dostal šancu aj vo FIBA Europe Cupe. Jarvis je pripravený sa učiť, tvrdo pracovať, čo je veľmi dôležité. Veríme, že bez problémov zapadne do nášho systému a bude sa zlepšovať počas celej sezóny."

Highlighty novej posily Spišskej Novej Vsi:

Zdroj: basketsnv.sk

Foto: Fiba.basketball