• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prichádza Duke Shelton! Americký basketbalista nebude na slovenských palubovkách novou tvárou: 25-ročný rodák z floridskej Ocaly totiž zažiaril v drese Lučenca počas ročníka 2018/19. Teraz posilní Inter Bratislava.

„Nemusím príliš vysvetľovať, že sme odohrali značnú časť sezóny v pomerne úzkej rotácii. Predovšetkým pod košom. Takže sme sa predsa len rozhodli doplniť mužstvo hráčom na pozícii 4-5, resp. 5-4. Ide o basketbalistu, ktorého veľmi dobre poznáme z pôsobenia v slovenskej lige. Mohol by veľmi dobre zapadnúť do kombinácie s ktorýmkoľvek z našich vysokých hráčov a svojim herným prejavom, keďže veľmi dobre behá a je atletický, by mal pasovať do hry, ktorú družstvo predvádza pod trénerom Olegom Meleščenkom. Verím, že to bude veľmi dobre fungovať a bude to prínosná spolupráca pre všetky strany,“ povedal po podpise kontraktu generálny manažér žlto-čiernych Michal Ondruš.

V Lučenci počas ročníka 2018/19 dosahoval 208 cm vysoký krídelník či pivot skvelé priemery 19,0 bodu a 8,8 doskoku na zápas. Svojimi výkonmi zaujal nemecký Bundesligový klub Giessen 46ers, no napokon zakotvil vo Fínsku. V uplynulom ročníku bol najprv hráčom Kouvotu, následne krátko pôsobil v druhej najvyššej izraelskej súťaži v Hapoele Afula a sezónu napokon dokončil v Prostějove v drese BK Olomoucko. Vlani v lete Duke posilnil rakúsky celok BC Viedeň, kde sa však musel vyrovnávať s limitovanou minutážou. Z rakúskej metropoly sa teraz presunie len o pár kilometrov po prúde Dunaja do hlavného mesta Slovenska. Výbornou správou teda je, že sa tak vyhne komplikovanému cestovaniu a niektorým zdĺhavým procedúram.

Ešte stále len 25-ročný basketbalista by mal zapadnúť do mladej partie vystuženej kvartetom skúsených Slovákov, ktorá pod vedením trénera Meleščenka dokázala menšie zázraky, keď sa odpútala z poslednej pozície, vyšplhala sa na druhé miesto a aktuálne atakuje aj vedúcu priečku v Niké Slovenskej basketbalovej lige. Duke Shelton je po Argentíčanovi Lautarovi Lópezovi a Litovčanovi Arnasovi Beručkovi tretím cudzincom v kádri Interu.

Highlighty novej posily Interu:

Zdroj: bkinter.sk

Foto: Daniel Faix